Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2024 v 16:01
Čas čtení 1:16
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou nejlepší nealkoholické nápoje Evropy. Checkuj, co chutná cizincům

Tohle jsou nejlepší nealkoholické nápoje Evropy. Checkuj, co chutná cizincům
Zdroj: Unsplash/Mariana Ibanez
GASTRO KÁVA
Uložit Uložené

Co chutná mimoevropským turistům na našem světadílu nejvíc? Žebříček serveru Taste Atlas sesbíral nejpopulárnější nealkoholické nápoje.

Nejen pivem je Evropa pro turisty z Asie, Afriky a pochopitelně Ameriky známá. Vychutnat si na starém kontinentu lze totiž i mimořádně dobré a stylové kávy, a tak není divu, že při vybírání těch nejlepších nealkoholických nápojů to byly právě ony, jež předním příčkám žebříčku dominovaly.

Doporučeno
Plánuješ polovičce k Valentýnu koupit čokoládu? Poradíme ti, která je nejlepší Plánuješ polovičce k Valentýnu koupit čokoládu? Poradíme ti, která je nejlepší 13. února 2024 v 9:50

10. Espresso

Kdo by neznal italskou klasiku, jednoduchý shot espressa. Možná nevíš, že vzniklo v Turíně roku 1884. Je základem pro další varianty jako americano nebo ristretto.

9. Café bombón

Tahle verze kávy pochází ze španělské Valencie. V poměru jedna ku jedné se tu mísí káva s kondenzovaným mlékem, které se občas nahrazuje likérem Baileys.

8. Eiskaffee

Německý název ti možná připomíná variaci ikonického kávového osvěžení ze supermarketového kartonu. K originálu má ale daleko, ten se podává s vanilkovou zmrzlinou a se šlehačkou.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse