Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2024 7:00
Čas čtení 0:35
Anna Peclová

„O zneužívání dětí ani zmínka.“ Známý režisér tvrdě kritizuje chystaný film o Michaelu Jacksonovi

„O zneužívání dětí ani zmínka.“ Známý režisér tvrdě kritizuje chystaný film o Michaelu Jacksonovi
Zdroj: KMazur/Contributor/WireImage/Getty Images
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Dan Reed, tvůrce dokumentu Leaving Neverland, který otvírá kauzu Michaela Jacksona a zneužívání dětí, zkritizoval chystaný životopisný film o králi popu. „Je to celé natřené na růžovo,“ řekl o scénáři.

Režisér filmu z roku 2019, který obsahoval tvrzení Wadea Robsona a Jamese Safechucka, že je Jackson v dětství zneužíval, řekl londýnskému deníku The Times, že viděl koncept scénáře filmu, který se o zpěvákovi aktuálně natáčí. A vůbec se mu nelíbil.

„Je to pokus o naprosté přepsání a popření obvinění. Jsou to naprosté lži. Jeho vztah s chlapci ve filmu není ani zmíněn, ačkoliv je faktem, že děti několik let zneužíval,“ řekl Reed.

Doporučeno
Pět tipů na novinky na streamovacích službách. Katastrofální justiční omyl v kauze zneužívání dětí i napínavý thriller Pět tipů na novinky na streamovacích službách. Katastrofální justiční omyl v kauze zneužívání dětí i napínavý thriller 17. března 2024 16:01

Film o životě Jacksona, nazvaný Michael, se má do kin dostat během příštího roku. V amerických kinech má mít premiéru 18. dubna 2025.

Režisérem filmu je Antoine Fuqua, tvůrce filmu Training Day, scénář napsal John Logan, který byl za filmy Gladiátor, Letec a Hugo nominován na Oscara. Colman Domingo, taktéž nominovaný na Oscara, ve snímku hraje Jacksonova násilnického otce Joea a Miles Teller ztvárnil postavu jeho manažera Johna Brancu. Zpěváka hraje jeho synovec Jaafar Jackson.

Domů
Sdílet
Diskuse