Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. dubna 2024 9:45
Čas čtení 0:33
Anna-Marie Hanzlíková

V Německu řeší skandál s fotbalovými dresy. Připomínaly nacistickou symboliku

V Německu řeší skandál s fotbalovými dresy. Připomínaly nacistickou symboliku
Zdroj: TASR
SPORT ADIDAS FOTBAL NĚMECKO
Uložit Uložené

Německý fotbalový svaz (DFB) reagoval na kritiku fanoušků*fanynek. Nechá upravit dresy s číslem 4. Obzvláště číslo 44 totiž nápadně připomínalo runy užívané jednotkami SS v období nacistického Německa.

Dresy byly určeny pro nadcházející mistrovství Evropy, hráči už je předvedli v přípravných zápasech proti Francii a Nizozemsku.

Na kritiku reagoval německý fotbalový svaz (DFB), který podobnost odmítl, ale na sociální síti X (dříve Twitter) uvedl, že dresy se čtyřkou nechá předělat.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejlepší evropské pláže, vítězku najdeš ve Španělsku Tohle jsou prý nejlepší evropské pláže, vítězku najdeš ve Španělsku 2. dubna 2024 9:10

Adidas, který dresy vyrobil, podle německého veřejnoprávního rádia Deutschlandfunk uvedl, že „rezolutně odmítá veškeré narážky, že by to byl záměr“. 

Číslo 44 naštěstí žádný z hráčů nenosí, a tak se takový dres na hřišti neobjevil. V národním týmu tohle číslo ani nelze přidělit. 

Tyhle dresy si nekoupíš ani v prodejnách Adidasu. Tam je možné vybrat si personalizovaný vzhled, ten s číslem 44 si ale neodneseš. Číslo 4 pak má projít úpravou designu. 

Jak původní dresy vypadaly, se můžeš podívat na videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse