Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Přinášíme ti top 5 nejromantičtějších filmů všech dob. Znáš vůbec ty největší klasiky?

2. Titanic

Naprostou klasikou mezi romantickými filmy je několika Oscary oceněný film Jamese Camerona Titanic v hlavní roli s Leonardem DiCapriem a Kate Winslet. Děj se odehrává v roce 1912, kdy se luxusní zaoceánská loď Titanic vydá z Anglie na svou plavbu.

Loď ale bohužel narazila do ledovce a klesla pod hladinu, a tak se udála největší námořní katastrofa v dějinách lidstva. Na lodi byl i Jack a Rose, mezi kterými byla začínající láska. Ta, stejně jako mnoho dalších životů, v Atlantiku navždy vyhasla.

1. Casablanca 

Romantické drama z roku 1942 režiséra Michaela Curtize sleduje milenecký pár na útěku. Hlavní role Ricka a Ilsy ztvárnili Humphrey Bogart a Ingrid Bergman.

Doporučeno
V květnu v kině dostaneš akční nářez desetiletí i Jacoba Elordiho. Přijde Furiosa, hvězda Zaklínače nebo české provokativní drama V květnu v kině dostaneš akční nářez desetiletí i Jacoba Elordiho. Přijde Furiosa, hvězda Zaklínače nebo české provokativní drama 7. května 2024 14:00

Příběh se začne odehrávat v nočním podniku Café Américain v Casablance, který vlastní Rick Blain. Je to také jedno z mála míst, kde se dají za druhé světové války sehnat falšované pasy. Pro ty si přichází i milenecký pár Victor Laszlo a Ilsa, kteří prchají před fašistickým gestapem. Majitel podniku Rick Blain v Ilse vidí svou bývalou přítelkyni a zamiluje se do ní. Rick chce s Ilsou uprchnout, ale postupně zjišťuje, že už nejspíš není schopný opravdové lásky.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse