Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. dubna 2024 17:20
Čas čtení 0:29
Anna Peclová

Vila Tugendhat má sousedku. Arnoldova vila v Brně se otevřela veřejnosti

Vila Tugendhat má sousedku. Arnoldova vila v Brně se otevřela veřejnosti
Zdroj: Martin Strachoň / Wikimedia Commons/volně k užití
ČESKO BRNO KULTURNÍ AKCE
Uložit Uložené

Zahájení pravidelného provozu Arnoldovy vily bylo jedním z nejočekávanějších lákadel Muzea města Brna na sezónu 2024. Veřejnosti se její dveře otevřely 5. dubna uvedením stálé expozice Odkaz minulosti v plynutí času.

Na prohlídku je možné přijít vždy od pátku do neděle v čase od 10:00 do 18:00. Od 16. května se otvírací doba prodlouží od úterý do neděle. Vstupenky jsou k dispozici na BrnoiD.

Doporučeno
Rytmus na Instagramu podpořil prezidentského kandidáta v době moratoria. Podle úřadů zákon neporušil Rytmus na Instagramu podpořil prezidentského kandidáta v době moratoria. Podle úřadů zákon neporušil 4. dubna 2024 14:15

Vila postavená v roce 1862 Josefem Arnoldem, významným brněnským stavitelem a architektem, nabízí prohlídky s průvodcem i bez něj, propojení zahrad s okolními vilami, nový provoz kavárny a především nejrůznější kulturní i vzdělávací akce. Expozice rozmístěná v rámci pater se skládá ze tří částí: Genius loci, Josed Arnold a jeho dům a Židé v Brně.

Objekt se mimo jiné zapojí také do Brněnské muzejní noci 2024 nebo do festivalu Open Houses 2024. V červenci zde proběhne letní škola urbanismu pro teenagery a chystá se zde také turnus letní školy pro seniory.

Domů
Sdílet
Diskuse