Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. dubna 2024 7:41
Čas čtení 1:55
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejvýdělečnější filmy všech dob. Který tě překvapil?

Tohle jsou nejvýdělečnější filmy všech dob. Který tě překvapil?
Zdroj: 20th Century Studios/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Jednou za pár let se objeví film, který zkrátka trhá rekordy na pokladnách kin. Jakých je top 7 nejvýdělečnějších filmů všech dob?

Magazín Variety dal dohromady žebříček 30 nejvýdělečnějších filmů všech dob podle serveru Box Office Mojo, který sleduje tržby filmů v kinech a distribuci. A my ti přinášíme sedm filmů, které si vydělaly nejvíce. 

7. Spider-Man: Bez domova (2021)

Fanoušci dobrého souseda Spider-Mana v tomto díle zažili jedinečnou podívanou, když se na filmových plátnech objevili všichni tři představitelé Petera Parkera. O tom, že se ve filmu setkají Tobey Maguire, Andrew Garfield a Tom Holland, se spekulovalo už před vydáním filmu. Film si celkově ve světě vydělal 1 921 847 111 dolarů, což je v přepočtu téměř 45 miliard korun.

6. Avengers: Infinity War (2018)

V předposlední kapitole ságy Avangers se hrdinové snaží porazit mocného Thanose, který má v plánu použít kameny nekonečna ke zničení vesmíru. Celosvětově si akční film vydělal 2 052 415 039 dolarů, což je necelých 48 miliard korun.

5. Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Na pátém místě skončil v pořadí sedmý díl ságy Star Wars. Film režiséra J. J. Abramse tě přenese do daleké galaxie, kde se Skywalker, Rey, Finn, Poe Dameron a Hans Solo vydávají hledat Luka Skywalkera během boje proti Galaktickému impériu. Film si vydělal po celém světě 2 071 310 218 dolarů, což činí něco přes 48 miliard korun.

4. Titanic (1997)

V první pětce se také umístilo jedno z nejromantičtějších dramat všech dob. Titanic je o milostném příběhu, který ale skoncoval kvůli vůbec největší námořní katastrofě v dějinách lidstva. Režisérem filmu je James Cameron a hlavní role ztvárnili Kate Winslet a Leonardo DiCaprio. Film si vydělal celkově 2 264 750 694 dolarů, v přepočtu skoro 53 miliard korun.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse