Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. dubna 2024 16:30
Čas čtení 5:07
Adriana Královičová

Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci?

Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci?
ZAJÍMAVOSTI INFLUENCEŘI MÓDA
Uložit Uložené

Kvůli nejnovější kauze přišla o spolupráce, pořádný balík peněz i tisíce followerů. Podle nejnovějších informací skončil i její šestiletý vztah s italským raperem Fedezem.

Chiara Ferragni patří mezi nejbohatší a nejvlivnější influencerky na světě. Italská kráska se proslavila svým blogem The Blonde Salad, který se rychle stal jedním z nejpopulárnějších módních blogů na světě. Hodnota jejího majetku se odhaduje na 10 milionů dolarů. Magazín Forbes ji v roce 2015 zařadil do prestižního žebříčku 30 pod 30. Je z ní maminka dvou dětí, které má s italským raperem Fedezem. Ze života své rodiny udělala reality show The Ferragnez a od té doby se o nich mluví jako o italských Kardashiankách.

Blondýnka se nevyhnula ani kauzám, které ji stály pořádný balík, ale co je v jejím případě horší –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ i reputaci.

Chiara pochází z Apeninského poloostrova a je jednou z dcer italského majitele zubní kliniky. Dnes vlastní honosné sídlo ve Spojených státech, po narození dětí se však s celou rodinou přestěhovala do luxusního milánského bytu. Poté, co si podmanila Itálii, si podmanila i téměř celý svět. Založila svou stejnojmennou značku s ikonickým emblémem modrého oka.

Když se potkají módní ikona a marketér

Přitom začínala s investicí zhruba 12 000 korun. Jak proměnila svou zálibu v milionový byznys? Fotky svých outfitů přidávala pouze na sociální sítě. V té době randila s italským marketérem a majitelem několika startupů Riccardem Pozzolim. Studoval v Chicagu a viděl, že v Americe módní blogy nabírají na popularitě. Poradil jí, ať si založí webovou stránku a začne si psát vlastní blog na americké doméně. 

Poté se pár pustil do oslovování firem, kterým na blogu dělal reklamu. Chiara se ráda oblékala, Riccardo ji fotil. „To, že jsme oslovili mezinárodní publikum, pro nás bylo zásadní. Společnost Yoox si koupila jako první firma na našem blogu reklamní bannery,“ řekl pro magazín Millionaire Riccardo Pozzoli. Dva roky po spuštění blogu Chiaru pozvali na fashion week a tam celá její popularita odstartovala.

Když s ní začala spolupracovat luxusní značka Tod's, hodnota akcií společnosti za den narostla o 14 procent. Na svém tehdy ještě fungujícím blogu Chiara fanouškům vzkázala, že se její život otočil o 180 stupňů a dostala se do světa, o jakém do té doby ani nesnila.

Kolik si dnes účtuje za instagramový příspěvek a kolik stály její svatební šaty? Jaká je hodnota jejího majetku, jaké kauzy ji doprovázejí a jaký vzkaz poslala haterům, se dočteš v článku.

chiaraferragni
Zdroj: Instagram/Chiara Ferragni
Anketa:
Sleduješ Chiaru Ferragni na Instagramu?
Ano.
Ne.
Ano.
42 %
Ne.
58 %

Vzor pro studenty na Harvardu

„Pravděpodobně jste už tisíckrát viděli hashtag #TheBlondeSaladGoesToHarvard. Jelikož se mě na to tolik z vás ptá, prozradím vám, co se stalo,“ napsala influencerka v roce 2016 na svůj blog. Harvardská univerzita se tehdy rozhodla začlenit do svého studijního programu obchodní model úspěšné Chiary Ferragni. Díky tomu se The Blonde Salad stal vůbec prvním módním blogem, který se proměnil v případovou studii na prestižní univerzitě.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158055 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik si účtuje za jeden post na Instagramu.
  • Co se o jejím blogu učí na univerzitách?
  • Jaké kauzy ji doprovázely.
  • Kolik jí vydělává módní impérium.
Domů
Sdílet
Diskuse