Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
15. května 2024 v 7:00
Čas čtení 3:19
Ondřej Jarůšek

Nejlepší hra české historie a zabíjení nacistů. Tyto super hry teď koupíš za méně než 200 korun

Nejlepší hra české historie a zabíjení nacistů. Tyto super hry teď koupíš za méně než 200 korun
Zdroj: Bethesda Softworks/propagační materiál
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe pět super her, které aktuálně v různých obchodech koupíš za méně než 200 korun. A to se vyplatí!

Příběhové adventury, akce, RPG, střílečky pro dva... Ať už holduješ jakémukoliv žánru, v následujícím výběru by si měl vybrat snad každý hráč a hráčka. Našli jsme pět skvělých her za skvělou cenu, které by tě rozhodně neměly minout. Do výběru jsme přitom zařadili tituly jak na PC, tak i konzole. Pokud tedy stihneš aktuální slevy, za krásnou cenu můžeš získat opravdové herní pecky.

A Plague Tale: Innocence

198 Kč (Steam)

plague tale
Zdroj: Asobo Studio/volně k užití

Adventura A Plague Tale: Innocence od týmu z francouzského Asobo Studia patřila v roce 2019 mezi nejzajímavější novinky. Od té doby už stihli vývojáři vydat velmi povedené pokračování, stále však stojí za to vrátit se k prvnímu dílu, který obletěl svět a který si navíc můžeš aktuálně pořídit za velmi přívětivou cenu.

Píše se rok 1348 a tehdejší Francii sužuje stoletá válka s Anglií. Příběh hry staví do popředí 15letou dívku jménem Amicia, která je po krvavém útoku na svou rodinu pověřena, aby se postarala o svého nemocného pětiletého bratra Huga. Tím začíná jejich společná cesta a boj o přežití. Smrt ti zde totiž hrozí nejen při konfrontaci s vojáky, kteří po dětské dvojici z urozené rodiny pátrají, ale vyvarovat se musíš i hejnům krys, které mohou být stejně tak smrtící jako nepřátelská armáda.

Doporučeno
Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku 18. září 2024 v 11:00

Hratelnost se soustředí zejména na plíživé sekvence, které mohou být i poněkud náročné. Přímý kontakt s nepřáteli totiž často znamená rychlou smrt. Za vyzdvižení pak stojí působivé zpracování dobové Francie i povedený příběh, ve kterém na tebe čeká i nejedno překvapivé zjištění. Rozhodně doporučujeme!

Kingdom Come: Deliverance

104,85 Kč (PlayStation)

kingdom come
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál/volně k užití

V letošním roce se dočkáme vydání Kingdom Come 2 a jak lépe se na tuto vysoce očekávanou pecku nachystat než hraním prvního dílu? Pokud jsi jedničku dosud nehrál*a, právě teď je ten nejlepší čas to napravit. Za pár kaček můžeš v těchto dnech dostat jednu z nejlepších českých her všech dob a dlouhé desítky hodin zábavy.

Doporučeno
Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička 23. dubna 2024 v 9:00

Hra tě zavede na začátek 15. století, kdy je český král Václav IV. v zajetí a jeho bratr Zikmund usiluje o ovládnutí Českého království. Naším hrdinou je kovářský syn Jindřich, který jako jeden z mála přežije útok na svou rodnou Skalici. Tím se začne psát nová kapitola jeho života plná dobrodružství a touhy po pomstě.

Kingdom Come: Deliverance klade velký důraz na příklon k realismu, proto v tomto RPG nenajdeš žádná kouzla a draky, jako je tomu v jiných žánrových titulech. Místo toho zde na tebe čeká dechberoucí zpracování české přírody, středověkých vesnic a malých měst, kde můžeš objevovat a poznávat kus naší historie doslova na každém kroku.

Wolfenstein: Youngblood – Deluxe Edition

139,80 Kč (PlayStation)

wolfenstein
Zdroj: Machine Games/volně k užití

Nezapomněli jsme ani na ty, kteří rádi hrají hry ve dvou. Střílečku Wolfenstein: Youngblood je sice možné kompletně dokončit i sólo, ale více zábavy zaručeně zažiješ v kooperativním módu, v němž se hráči ujmou kontroly nad dvojicí hlavních postav – těmi jsou Jessie a Zofia Blazkowicz, dcery hlavního hrdiny celé série.

V předchozí hře Wolfenstein II: The New Colossus dokázal B.J. Blazkowicz se svými spojenci vyčistit Spojené státy a velkou část světa od nacistického režimu, ne však úplně. V Evropě nabírají nacisté znovu na síle, a tak je načase se s nimi vypořádat tak, jak to každý správný Blazkowicz umí nejlépe – pořádnou dávkou olova.

Doporučeno
Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji Máš plné úložiště na PlayStationu? Tenhle disk má až 4 TB, hry se ti s ním načtou rychleji 6. září 2024 v 13:30

Wolfenstein: Youngblood možná nedosahuje takové kvality jako předchozí díly této slavné série, stále se však jedná o parádní střílečku, která letité značce rozhodně ostudu nedělá. Pokud tě tedy baví akční hry, a ještě k tomu máš někoho, s kým můžeš hrát v kooperaci, není nad čím váhat!

L.A. Noire

148 Kč (Steam)

la noire
Zdroj: Rockstar Games/propagační materiál

Píše se rok 1947 a hráč se ocitá v Los Angeles. Zde se ujímá role detektiva jménem Cole Phelps, který pracuje na objasnění nejrůznějších zločinů. Tvým úkolem je jednotlivé případy objasnit a najít pachatele či pachatelku. K tomu je zapotřebí pátrat po důkazech, prozkoumávat místa činu nebo vyslýchat svědky – ti mají ve zvyku občas lhát, ale prozradit je může mimika.

Právě zpracování výrazů a pohybů obličeje bylo v L.A. Noire ve své době (vyšlo v roce 2011) revoluční a s rozpočtem zhruba 50 milionů dolarů se jednalo o jednu z nejdražších her všech dob. Dodnes má však hra své kouzlo, a pokud máš rád*a detektivní příběhy, s touto peckou rozhodně neprohloupíš. Kromě základní hry navíc dostaneš k vyřešení pět extra případů, které vyšly jako bonus.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

137 Kč (Nintendo)

sherlock
Zdroj: Frogwares/volně k užití

A u detektivek ještě zůstaneme. Pokud vlastníš konzoli od Nintenda, právě teď si můžeš levně koupit povedený titul Sherlock Holmes: Crimes & Punishments a vžít se do kůže nejslavnějšího literárního detektiva z pera Arthura Conana Doyla. 

Doporučeno
Potřebuješ výkonný počítač na WoW nebo Cyberpunk? Smarty nabízí herní PC pod 20 tisíc korun Potřebuješ výkonný počítač na WoW nebo Cyberpunk? Smarty nabízí herní PC pod 20 tisíc korun 26. srpna 2024 v 13:30

Ve hře od studia Frogwares z roku 2014 na tebe čeká série zapeklitých případů, se kterými si dokáže poradit jen legendární mistr dedukcí. Musíš si vak dávat pozor na to, aby tvé dedukce byly správné a kvůli tvé chybě za katrem neskončil nevinný člověk.

Hra se dočkala veskrze vřelého přijetí a díky jejímu úspěchu mohlo studio na titul navázat pokračováním. Kvalitních her tohoto žánru není mnoho, a tak pokud jsi dosud váhal*a, zda si hru pořídit, tak věz, že stojí za to.

Domů
Sdílet
Diskuse