Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2024 v 7:00
Čas čtení 3:19
Ondřej Jarůšek

Nejlepší hra české historie a zabíjení nacistů. Tyto super hry teď koupíš za méně než 200 korun

Nejlepší hra české historie a zabíjení nacistů. Tyto super hry teď koupíš za méně než 200 korun
Zdroj: Bethesda Softworks/propagační materiál
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe pět super her, které aktuálně v různých obchodech koupíš za méně než 200 korun. A to se vyplatí!

Příběhové adventury, akce, RPG, střílečky pro dva... Ať už holduješ jakémukoliv žánru, v následujícím výběru by si měl vybrat snad každý hráč a hráčka. Našli jsme pět skvělých her za skvělou cenu, které by tě rozhodně neměly minout. Do výběru jsme přitom zařadili tituly jak na PC, tak i konzole. Pokud tedy stihneš aktuální slevy, za krásnou cenu můžeš získat opravdové herní pecky.

A Plague Tale: Innocence

198 Kč (Steam)

plague tale
Zdroj: Asobo Studio/volně k užití

Adventura A Plague Tale: Innocence od týmu z francouzského Asobo Studia patřila v roce 2019 mezi nejzajímavější novinky. Od té doby už stihli vývojáři vydat velmi povedené pokračování, stále však stojí za to vrátit se k prvnímu dílu, který obletěl svět a který si navíc můžeš aktuálně pořídit za velmi přívětivou cenu.

Píše se rok 1348 a tehdejší Francii sužuje stoletá válka s Anglií. Příběh hry staví do popředí 15letou dívku jménem Amicia, která je po krvavém útoku na svou rodinu pověřena, aby se postarala o svého nemocného pětiletého bratra Huga. Tím začíná jejich společná cesta a boj o přežití. Smrt ti zde totiž hrozí nejen při konfrontaci s vojáky, kteří po dětské dvojici z urozené rodiny pátrají, ale vyvarovat se musíš i hejnům krys, které mohou být stejně tak smrtící jako nepřátelská armáda.

Doporučeno
Našlapaný procesor a výborná grafika: Nový herní notebook Lenovo Legion slibuje, že se od hraní nehneš Našlapaný procesor a výborná grafika: Nový herní notebook Lenovo Legion slibuje, že se od hraní nehneš 26. července 2024 v 9:30

Hratelnost se soustředí zejména na plíživé sekvence, které mohou být i poněkud náročné. Přímý kontakt s nepřáteli totiž často znamená rychlou smrt. Za vyzdvižení pak stojí působivé zpracování dobové Francie i povedený příběh, ve kterém na tebe čeká i nejedno překvapivé zjištění. Rozhodně doporučujeme!

Kingdom Come: Deliverance

104,85 Kč (PlayStation)

kingdom come
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál/volně k užití

V letošním roce se dočkáme vydání Kingdom Come 2 a jak lépe se na tuto vysoce očekávanou pecku nachystat než hraním prvního dílu? Pokud jsi jedničku dosud nehrál*a, právě teď je ten nejlepší čas to napravit. Za pár kaček můžeš v těchto dnech dostat jednu z nejlepších českých her všech dob a dlouhé desítky hodin zábavy.

Doporučeno
Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička 23. dubna 2024 v 9:00

Hra tě zavede na začátek 15. století, kdy je český král Václav IV. v zajetí a jeho bratr Zikmund usiluje o ovládnutí Českého království. Naším hrdinou je kovářský syn Jindřich, který jako jeden z mála přežije útok na svou rodnou Skalici. Tím se začne psát nová kapitola jeho života plná dobrodružství a touhy po pomstě.

Kingdom Come: Deliverance klade velký důraz na příklon k realismu, proto v tomto RPG nenajdeš žádná kouzla a draky, jako je tomu v jiných žánrových titulech. Místo toho zde na tebe čeká dechberoucí zpracování české přírody, středověkých vesnic a malých měst, kde můžeš objevovat a poznávat kus naší historie doslova na každém kroku.

Wolfenstein: Youngblood – Deluxe Edition

139,80 Kč (PlayStation)

wolfenstein
Zdroj: Machine Games/volně k užití

Nezapomněli jsme ani na ty, kteří rádi hrají hry ve dvou. Střílečku Wolfenstein: Youngblood je sice možné kompletně dokončit i sólo, ale více zábavy zaručeně zažiješ v kooperativním módu, v němž se hráči ujmou kontroly nad dvojicí hlavních postav – těmi jsou Jessie a Zofia Blazkowicz, dcery hlavního hrdiny celé série.

V předchozí hře Wolfenstein II: The New Colossus dokázal B.J. Blazkowicz se svými spojenci vyčistit Spojené státy a velkou část světa od nacistického režimu, ne však úplně. V Evropě nabírají nacisté znovu na síle, a tak je načase se s nimi vypořádat tak, jak to každý správný Blazkowicz umí nejlépe – pořádnou dávkou olova.

Doporučeno
Vezmi si oblíbené games kamkoliv. Tahle herní konzole s terabajtovým úložištěm vydrží hodiny hraní Vezmi si oblíbené games kamkoliv. Tahle herní konzole s terabajtovým úložištěm vydrží hodiny hraní 25. července 2024 v 10:00

Wolfenstein: Youngblood možná nedosahuje takové kvality jako předchozí díly této slavné série, stále se však jedná o parádní střílečku, která letité značce rozhodně ostudu nedělá. Pokud tě tedy baví akční hry, a ještě k tomu máš někoho, s kým můžeš hrát v kooperaci, není nad čím váhat!

L.A. Noire

148 Kč (Steam)

la noire
Zdroj: Rockstar Games/propagační materiál

Píše se rok 1947 a hráč se ocitá v Los Angeles. Zde se ujímá role detektiva jménem Cole Phelps, který pracuje na objasnění nejrůznějších zločinů. Tvým úkolem je jednotlivé případy objasnit a najít pachatele či pachatelku. K tomu je zapotřebí pátrat po důkazech, prozkoumávat místa činu nebo vyslýchat svědky – ti mají ve zvyku občas lhát, ale prozradit je může mimika.

Právě zpracování výrazů a pohybů obličeje bylo v L.A. Noire ve své době (vyšlo v roce 2011) revoluční a s rozpočtem zhruba 50 milionů dolarů se jednalo o jednu z nejdražších her všech dob. Dodnes má však hra své kouzlo, a pokud máš rád*a detektivní příběhy, s touto peckou rozhodně neprohloupíš. Kromě základní hry navíc dostaneš k vyřešení pět extra případů, které vyšly jako bonus.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

137 Kč (Nintendo)

sherlock
Zdroj: Frogwares/volně k užití

A u detektivek ještě zůstaneme. Pokud vlastníš konzoli od Nintenda, právě teď si můžeš levně koupit povedený titul Sherlock Holmes: Crimes & Punishments a vžít se do kůže nejslavnějšího literárního detektiva z pera Arthura Conana Doyla. 

Doporučeno
Gaming ve tvé bankovní apce: Bankovnictví České spořitelny tě pomocí herních prvků naučí například spořit Gaming ve tvé bankovní apce: Bankovnictví České spořitelny tě pomocí herních prvků naučí například spořit 19. července 2024 v 8:30

Ve hře od studia Frogwares z roku 2014 na tebe čeká série zapeklitých případů, se kterými si dokáže poradit jen legendární mistr dedukcí. Musíš si vak dávat pozor na to, aby tvé dedukce byly správné a kvůli tvé chybě za katrem neskončil nevinný člověk.

Hra se dočkala veskrze vřelého přijetí a díky jejímu úspěchu mohlo studio na titul navázat pokračováním. Kvalitních her tohoto žánru není mnoho, a tak pokud jsi dosud váhal*a, zda si hru pořídit, tak věz, že stojí za to.

Domů
Sdílet
Diskuse