Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2024 v 12:37
Čas čtení 0:53
Anna-Marie Hanzlíková

Na hranici hrdinství a podvodu. Česká televize uvede drama Svatá s Jiřinou Bohdalovou

Na hranici hrdinství a podvodu. Česká televize uvede drama Svatá s Jiřinou Bohdalovou
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE ČESKÉ FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Drama s názvem Svatá napsali tvůrci Bohdalové na míru.

Ve filmu oblíbená herečka ztvární důchodkyni Olgu, která pořádá besedy a píše knihy o hrůzách stalinistických gulagů. Má dostat i státní vyznamenání. Pozornost ale přináší i nepříjemné otázky, a to dokonce i od vlastní dcery, kterou si zahrála Lenka Vlasáková. V roli novinářky se pak objeví Pavla Beretová.

Doporučeno
Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? 15. května 2024 v 9:30

Scénář herečce napsal scenárista Marek Epstein na tělo, dostala ho před dvěma lety k narozeninovému jubileu. „Přál jsem si najít příběh, ve kterém hraje hlavní roli žena požehnaného věku. Nechtěl jsem banální story žoviální seniorky, protože takových už paní Bohdalová pár sehrála. Hledal jsem příběh zajímavé, silné postavy, která mě bude bavit a iritovat zároveň. A pak jsem byl upozorněn na neuvěřitelné osudy jedné dámy, která se stejně jako naše hrdinka pohybuje na hranici hrdinství a podvodu. Její příběh měl všechny chutě, které jsem hledal a potřeboval,“ říká Epstein. 

„Olga mi nijak sympatická není, ale mám pro ni pochopení. Musela jsem ji mít ráda, musela jsem si říct, že pro všechno to, co v příběhu vykoná, má svůj důvod. Neměla v životě štěstí na chlapy, na práci, na nic. Tak jednou ke stáru chtěla být šťastná, užitečná. Máme právo ji soudit? To krásné na tomhle dramatu je, že je to film s otazníkem,“ říká o roli sama Bohdalová.

Doporučeno
První fotky Belly Ramsey z druhé řady The Last of Us. Herečka se starší Ellie příliš nepodobá První fotky Belly Ramsey z druhé řady The Last of Us. Herečka se starší Ellie příliš nepodobá 14. května 2024 v 10:40

Film Svatá uvede ČT1 v neděli 19. května ve 20:10. Na trailer se můžeš podívat níže.

Domů
Sdílet
Diskuse