Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2024 v 14:56
Čas čtení 0:54
Radoslava Juračková

Síť X přichází se zásadní změnou, která bude chránit soukromí. Nikdo se nedozví, že lajkuješ explicitní obsah

ZAJÍMAVOSTI SOCIÁLNÍ SÍTĚ TWITTER
Uložit Uložené

Elon Musk již dříve oznámil skrývání lajků. Myslí si, že to pomůže nejen uživatelům, ale také algoritmu.

Sociální síť X, dříve Twitter, zavádí novinku. Inženýr této sociální sítě Haofei Wang oznámil nová pravidla, podle kterých už se nebudou zobrazovat jména uživatelů, kteří dávají příspěvkům „lajky“ nebo „líbí se mi“.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 v 15:42

Wang reagoval na spekulace, které se v posledních dnech objevily na internetu. Uživatelé si všimli, že pod příspěvky mizí počítadla a seznamy.

„Ano, lajky budou soukromé. Veřejné lajky podporují nevhodné chování. Můžou například lidi odradit. Budou si myslet, že lajkují něco, co by mohlo ostatní iritovat, a lajk nedají. Bojí se trollů, a tak se snaží chránit svou pověst před ostatními. Brzy budete moci lajkovat bez obav, kdo to uvidí. Chci vám také připomenout, že čím více příspěvků lajkujete, tím lepší bude váš algoritmus,“ napsal ve středu na sociální síti.

Novinky vyvolávají kontroverze

Na negativa upozornil manažer sociálních médií společnosti SocialMedia Today Andrew Hutchinson. Myslí si, že tím X chrání rasisty a mizogyny, protože podle něj není tolik lidí, kteří se bojí dopadu toho, co se jim líbí.

Nové nařízení přirovnal k plášti neviditelnosti, který nyní mohou uživatelé používat ke sdílení a šíření negativních a explicitních příspěvků.

Domů
Sdílet
Diskuse