Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2024 v 11:11
Čas čtení 1:28
Veronika Ábelová

O prázdninách Karlínem projede formule 1. Nabídne driftování i další odvážné kousky

O prázdninách Karlínem projede formule 1. Nabídne driftování i další odvážné kousky
Zdroj: Red Bull Content Pool/ Lukas Wagneter/ propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI FORMULE 1 PRAHA
Uložit Uložené

Na této dechberoucí akci, kterou pořádá tým Red Bull Racing, tě čeká nejen slavná formule 1. Už 17. srpna tě oslní driftování německého dua Red Bull Driftbrothers nebo odvážné kousky litevského freestylového kaskadéra Arase Gibieži.

Tato velkolepá akce pořádaná Red Bull Showrun presented by foodora proběhne 17. srpna na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Akce si získala fanoušky a fanynky po celém světě a přináší pořádnou porci motosportu a adrenalinu. Karlínem zazní ikonický zvuk vítězného RB7, ve kterém závodili Němec Sebastian Vettel a Australan Mark Webber.

Doporučeno
Végh a Vémola si za odvetu století odnesou pěkný balík Végh a Vémola si za odvetu století odnesou pěkný balík 5. června 2024 v 16:02

Sebastian Vettel se v tomto voze stal světovým šampionem a Red Bull Racing za něj získal pohár konstruktérů. „RB7 je vůz s výkonem 750 koní a osmiválcovým motorem o objemu 2 400 cm3, který zvládne až 18 000 otáček za minutu, váží přibližně 650 kilogramů a dokáže zrychlit na 100 km/h za méně než tři sekundy,“ popisuje Chris Gregory, člen týmu Red Bull Racing.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Red Bull Česko 🇨🇿 (@redbullcz)

K burácivé akci se vyjádřil i starosta městské části Praha 8 Ondřej Gros. „Každý kluk asi byl v životě fascinován formulí 1 a uměním pilotů, kteří bravurně zvládají tyto neuvěřitelně silné stroje. Bude zajímavé vidět v Karlíně monoposty mistrů světa, těším se na to,“ uvedl.

Do Prahy společně s formulí 1 zavítají i bratři Johannes Hountondji a Elias Hountondji se svou driftovací show, za kterou získali několik ocenění v mezinárodních soutěžích. Jejich posláním je seznámit širokou veřejnost s driftováním jako závodním sportem. Na pražské zastávce Red Bull Showrun předvedou svůj talent v driftovacích vozech BMW M4 G82 s výkonem přes 1 000 koní.

Doporučeno
Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? 4. června 2024 v 8:30

„Budeme replikovat soutěž Drift Masters s několika jednotlivými jízdami, které odpovídají kvalifikačním jízdám. Pak se pustíme do bitev, kde se dva vozy utkají o maximální počet bodů. A samozřejmě přidáme také manévry, které trénujeme speciálně pro pražskou zastávku,“ prozradilo známé duo.

Jeden z nejznámějších světových kaskadérů Arūnas „Aras“ Gibieža předvede jedinečnou podívanou se svým strojem KTM 990 DUKE „THE SNIPER“. „V mé show bude spousta akce, wheelies (jízda po zadním kole), stoppies (jízda po předním kole), burnouty (protáčení a pálení zadních pneumatik, včetně akrobatických triků). Přivezu také wheelie simulátor, kde diváky naučím, jak na jízdu po zadním kole. Věřte mi, stačí pět minut a uděláte své první wheelie v životě,“ zve na svou jedinečnou show.

Doporučeno
Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate 5. června 2024 v 10:56

Vstupenky můžeš koupit už od 11. června v síti GoOut. Celou akci bude také vysílat Nova Action. Více informací najdeš na webovkách Red Bull ShowRun.

Domů
Sdílet
Diskuse