Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. června 2024 v 16:35
Čas čtení 1:35
Anna Vondráková

Populární streamer Dr. Disrespect si psal s nezletilými. Na YouTube už nic nevydělá

Populární streamer Dr. Disrespect si psal s nezletilými. Na YouTube už nic nevydělá
Zdroj: wikimedia commons/ PUBG n8bit/ volně k použití
OSOBNOSTI INFLUENCEŘI TWITCH YOUTUBE
Uložit Uložené

Na platformě Twitch musel Dr. Disrespect skončit už v roce 2020, nyní byl jeho kanál demonetizován i na YouTube.

Znamená to, že za žádné video, které momentálně zveřejní, nedostane peníze. Potvrdil to i mluvčí oblíbené videoplatformy. Podle serveru indy100 také nemůže vytvářet nové nebo alternativní kanály, dokud toto pozastavení trvá.

Doporučeno
Vercetti: Léčebna mi nechala jizvy na duši a už bych se tam nevrátil. Závislost na prášcích je horší než tvrdé drogy Vercetti: Léčebna mi nechala jizvy na duši a už bych se tam nevrátil. Závislost na prášcích je horší než tvrdé drogy 29. června 2024 v 10:00

Sám streamer k situaci zveřejnil prohlášení na platformě X. „Vždycky jsem k vám byl upřímný ve všem, v čem jsem mohl, a vždycky jsem byl ochotný přijmout odpovědnost... proto jsem teď tady,“ uvádí hned na začátku.

V příspěvku přiznal, že si s nezletilými psal, ale tvrdí, že k ničemu dalšímu či ilegálnímu nedošlo. „Vznikly v roce 2017 zprávy na twitch whisper s nezletilými? Odpověď zní ano. Byly za těmito zprávami skutečné záměry? Odpověď zní rozhodně ne. Jednalo se o nezávazné, vzájemné konverzace, které se někdy až příliš přikláněly k nevhodnosti, ale nic víc. Nestalo se nic nezákonného, nebyly sdíleny žádné fotografie, nedošlo k žádnému trestnému činu, s dotyčnou osobou jsem se ani nesetkal,“ píše dál.

Doporučeno
Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy 26. června 2024 v 14:00

Dr. Disrespect patřil k těm nejvýraznějším streamerům na americké platformě, ročně si tak vydělal desítky milionů dolarů. Původně tvrdil, že neví, za co zákaz dostal, ale poté, co ho dva bývalí zaměstnanci Twitche obvinili z toho, že si psal s nezletilými, všechna nařčení popřel, připomíná server Spite.cz. Nyní ale musel otočit.

„Už nejsem ten samý člověk, který před lety udělal tuhle chybu. Jak jsem zmínil na streamu, beru si s rodinou delší dovolenou a vracím se s těžkým břemenem z ramen,“ uzavírá své prohlášení. Končit se svou kariérou nehodlá, otázkou zůstává, kolik fanoušků si po skandálním odhalení udrží. Většina reakcí pod jeho prohlášením na platformě X totiž působí spíše negativně.

Doporučeno
Mluvili jsme s migranty v Barceloně. Mají své „pasáky“, a když jim nepřinesou peníze, dva dny nedostanou jídlo Mluvili jsme s migranty v Barceloně. Mají své „pasáky“, a když jim nepřinesou peníze, dva dny nedostanou jídlo 26. června 2024 v 9:30

„Chytili mě PŘEDTÍM, než jsem stihl dělat něco nezákonného s nezletilou osobou. Shrnul jsem to pro vás,“ píše například jeden z uživatelů.

„Jsem jen zmatený, jak někdo, kdo má rodinu, peníze, všechno, to zahodí jen proto, aby byl nadržený online s nezletilými. Tyhle věci mě vytáčejí,“ píše další. 

Podle rekcí uživatelů se navíc ukázalo, že streamer své prohlášení již dvakrát upravil. Poprvé z něj vymazal slovo „minor (nezletilý)“. Spousta uživatelů si však změny všimla, začala na ni upozorňovat a Dr. Disrespect musel výraz do prohlášení vrátit. 

Domů
Sdílet
Diskuse