Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Queens. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
12. července 2024 v 13:30
Čas čtení 5:06
Richard Balog

Top 10 vintage modelů tenisek Adidas Originals, které považujeme za klíč k nejlepším letním outfitům

Top 10 vintage modelů tenisek Adidas Originals, které považujeme za klíč k nejlepším letním outfitům
MÓDA TENISKY
Uložit Uložené

Vyber si svého favorita s charakteristickými třemi proužky a ovládni ulice nejen svého města.

Společnost se sídlem ve městě Herzogenaurach ukrývá ve svém produktovém portfoliu množství legendárních siluet tenisek, které formovaly nejen sport, ale také různé subkultury včetně rapu a umění.

Ve spolupráci s online obchodem Queens jsme vybrali top 10 vintage modelů tenisek Adidas Originals, které považujeme za klíč k nejlepším letním outfitům. Aktuálně jsou žhavým trendem, který by neměl uniknout tvé pozornosti. Vyber si svého favorita z originálních i minimalistických provedení stylů Centennial RM, Stan Smith, Campus 00s, Gazelle Indoor či Samba.

P. S. Pokud tě náhodou neosloví žádá možnost v seznamu, klidně sáhni po modelu Adidas Originals Samba OG v klasickém schématu a neuděláš krok vedle.

Adidas Originals Samba LT
Zdroj: Adidas Originals
Prohlédni si kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v online obchodě Queens
Pokud hledáš limitované tenisky, které jsou již vyprodané v klasických online obchodech, zkontroluj REFRESHER Market. Na jednom místě najdeš nejlepší nabídky od ověřených prodejců.

Adidas Originals Centennial RM 2 399 Kč

Na úvod jsme zvolili méně známý model s podpisem Adidas Originals, a to Centennial RM. Jedná se o upravenou verzi siluety Centennial, která byla vytvořena pro basketbal v roce 1985 jako reakce na ikonické Air Jordan 1. 

Designéři si dali na aktualizaci záležet a výsledkem jsou atraktivní lifestylové tenisky s příjemným vintage pocitem. Díky univerzálnímu koženému svršku s výraznými červenými panely a odolné gumové podrážce připomínají, že snadný vzhled a pocit pohodlí je vždy správnou kombinací. Pokud tě nezaujala bílo-červená verze s černými prvky, zkontroluj černo-bílé provedení, které stojí 2 159 korun.

Adidas Originals Centennial RM
Zdroj: Queens

Adidas Originals Stan Smith 2 699 Kč

Časy, kdy byly tenisky Adidas Originals Stan Smith všude a svou verzi představili například Raf Simons, NIGO, Stella McCartney nebo značka BAPE, jsou minulostí, ale pořád jde o jeden z nejlepších modelů sportovní, respektive lifestylové obuvi, kterou můžeš vlastnit. 

V online obchodě Queens je k dispozici množství barevných i materiálových provedení, z nichž jsme se rozhodli pro originální verzi v hladké bílé kůži s charakteristickými zelenými prvky na patě a jazyku. Nechybí ani perforované tři proužky a podobizna legendárního tenisty Stana Smithe, pro kterého tenisky navrhli. Dodej svému kroku nesmrtelný styl, cena je 2 699 korun.

Adidas Originals Stan Smith
Zdroj: Queens

Adidas Originals Handball Spezial 2 699 Kč

Jak již napovídá název, tyto tenisky s logem Adidas Originals byly původně vyrobeny na házenou. S příchodem nových technologií postupně zmizely z palubovek, aby ovládly ulice světových metropolí. 

Model Adidas Originals Handball Spezial má stále robustní semišový svršek, odpružení a trakci, které hráčům/hráčkám pomáhaly získat výhodu na hřišti, a v současnosti i desítky cool barevných schémat. Nás zaujala verze s podtitulem „Night Indigo“, která má detaily z hladké kůže v krémovém odstínu a pružnou gumovou podrážku. Obuj si je a vychutnej si dokonalý retro styl. 

Adidas Originals Handball Spezial
Zdroj: Queens

Adidas Originals Campus 00s W 2 699 Kč

U modelu Adidas Originals Campus 00s sice nemůžeme mluvit o tak bohaté historii jako v případě předchozích stylů, ale nultá léta jsou už v podstatě retro. 

Designéři tuto novinku nasměrovali jiným směrem než původní verzi, kdy obuv vyzbrojili moderními materiály, fresh barvami a rozměry, které odkazují na trend Y2K a masivní skateboardové tvary včetně širokých tkaniček. Černý semišový svršek doplňují atraktivní tmavě fialové akcenty v podobě tří proužků a zmíněného vázání.

Tento neokoukaný vzhled modelu Adidas Originals Campus 00s je k dostání pouze v ženských velikostech, přičemž jednotlivá čísla mizí velmi rychle.

Adidas Originals Campus 00s W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Campus 00s 2 699 Kč

Nezapomněli jsme ani na muže, pro které jsme vybrali tuto modro-bílou verzi modelu Adidas Originals Campus 00s zahalenou do semiše.

Jak jsme uvedli výše, vzhled siluety je inspirován kultovními tvary Adidas Originals Campus 80s, nicméně designéři v tomto případě vsadili na moderní styl ovlivněný skateboardovou estetikou z nultých let a streetwearem. 

Ať už do skateparku, nebo ke každodennímu nošení, tenisky Adidas Originals Campus 00s pro tebe budou skvělou volbou za férovou cenu. Pokud hledáš jinou barvu, podívej se například na oranžovou nebo šedo-bílou verzi.

Adidas Originals Campus 00s
Zdroj: Queens

Adidas Originals Samba W 2 699 Kč

Vedení společnosti Adidas reaguje na úspěch svého ikonického modelu Samba v posledních sezónách několika novými úpravami, které vzdávají hold původní verzi, ale mají moderní vibe. 

Perfektním příkladem je novinka Adidas Originals Sambae, která má téměř všechny prvky OG verze, ale nese se na výrazné gumové podrážce s texturou a vroubky. Svršek je vyroben z prvotřídní kůže a nubuku, zatímco na jazyku se vyjímá nápis „The Brand with the 3 Stripes“. Navíc schéma bílého základu s krémovými panely a nepřehlédnutelnými tmavě zelenými detaily včetně prošívání vypadá božsky. 

Ve sbírce bychom přivítali i model s přívlastkem „Wonder White“ nebo elegantní černo-bílou klasiku.

Adidas Originals Sambae W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Gazelle Indoor W 2 799 Kč

Kromě legendárních linií modelu Adidas Originals Samba je v módních trendech také styl s názvem Gazelle Indoor, což byl kdysi tréninkový model určený do halových prostor.

V současnosti jsou tenisky nadčasovou klasikou. Spojují semišový svršek s pohodlnou gumovou podrážkou, díky čemuž mají retro look, který snadno sladíš ke každému ležérnímu outfitu. Jejich stylový vzhled dotváří kontrastní výložka paty, lehce rozpoznatelné tři proužky a v tomto případě i vyšité motivy květin.

Pokud se ti líbí tyto vintage sportovní tenisky s luxusním nádechem, připrav si 2 799 korun včetně doručení.

Adidas Originals Gazelle Indoor W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Gazelle Indoor 2 899 Kč

Jen o sto korun dražší je model dostupný v mužských velikostech, který je zahalen do atraktivního schématu v tmavě zelených tónech s bílými překrytími v podobě proužků a výložky na patě. 

Obuv prošla od roku 1979, kdy se objevily první kousky na pultech obchodů, jen minimálními zásahy, díky čemuž má dokonalý vintage vibe, do kterého se zamiluješ. Bez ohledu na to, jestli se plánuješ procházet po městě nebo tě čeká rande, v těchto teniskách Adidas Originals Gazelle Indoor budeš nejen skvěle vypadat, ale také se tak cítit.

Adidas Originals Gazelle Indoor
Zdroj: Queens

Adidas Originals Samba LT W 2 999 Kč

V případě, že tě už omrzela klasická provedení stylu Adidas Originals Samba, pro tebe máme připraven skvělý tip, který navíc nezruinuje tvůj rozpočet, jako například modely ze spolupráce s návrhářkou Wales Bonner nebo umělcem Pharrellem Willamsem.

Verze Samba LT má kultovní vzhled obohacený o stylové prvky a výrazné fotbalové detaily, jako je například široký jazyk přes tkaničky. Obuv je vyrobena z prémiové kůže, má elegantní semišovou špičku a tvým každodenním outfitům dodá sofistikovaný šmrnc. Lehká gumová podrážka navíc zajišťuje komfort při chůzi.

Tyto nadčasové tenisky ozvláštní tvůj každodenní styl retro sportovním lookem. K dispozici je také černo-bílé schéma s šedou semišovou špičkou za stejnou cenu. 

Adidas Originals Samba LT W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Samba LT 2 999 Kč

Pokud si chceš během letošního léta uletět a doplnit svoji sbírku obuvi o výjimečný kousek, ve kterém budeš nepřehlédnutelný, kamkoli přijdeš, doporučujeme ti sáhnout po modelu Adidas Originals Samba LT ve schématu s označením „Preloved Yellow“, který koupíš za 2 999 korun v online obchodě Queens.

Limitované tenisky jsou vyrobeny z měkké kůže a prodyšného plátna s perforací, přičemž mají elegantní špičku z nubuku po vzoru originální verze. Žluto-zelené zbarvení je opravdu sexy. Dodej svým outfitům unikátní styl podle módních odborníků, kteří je kombinují s širokými džíny či šortkami pro vintage vibe.

Adidas Originals Samba LT
Zdroj: Queens

BONUS

Adidas Originals Samba OG „Made in Italy — 8 799 Kč

Jako bonus jsme si připravili skutečnou exkluzivitu s podpisem Adidas, která má také odpovídající cenu. Druhý nejprodávanější styl v produktovém portfoliu společnosti získal jedinečnou úpravu. 

Jedná se o limitované provedení modelové řady Adidas Originals Samba OG s přívlastkem „Made in Italy“, které ztělesňuje označení „luxusní obuv“. Tyto kultovní tenisky jsou na scéně od 50. let minulého století a za tu dobu získaly řadu různých úprav a staly se synonymem značky. 

Tento model vyrobený v Itálii je mistrovským dílem. Má tvrdý kožený svršek s texturou podobnou hadí kůži se šupinami v černé barvě, bílá překrytí v podobě tří proužků a černou gumovou podrážku, která odolala zkoušce času a s lehkostí se přesunula z fotbalových hřišť do ulic. Cena je 8 799 korun.

Adidas Originals Samba OG „Made in Italy“
Zdroj: Queens
Prohlédni si kompletní nabídku obuvi, oblečení a doplňků v online obchodě Queens
Domů
Sdílet
Diskuse