Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
19. července 2024 v 11:39
Čas čtení 1:18
Ella Petrová

Proč se Viggo Mortensen neobjevil v žádné franšíze a vrátí se někdy jako Aragorn?

Proč se Viggo Mortensen neobjevil v žádné franšíze a vrátí se někdy jako Aragorn?
Zdroj: New Line Cinema
OSOBNOSTI FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI PÁN PRSTENŮ
Uložit Uložené

Viggo Mortensen a pro fanoušky a fanynky jejich milovaný Aragorn nemá touhu po natočení jiné hollywoodské franšízy. Pán prstenů je jednoduše jen jeden… nenahraditelný.

 Trilogie Pána prstenů natočená začátkem druhého tisíciletí byla velmi úspěšná a dodnes má své stálé publikum. Mortensen je její nedílnou součástí. Celkově je to velice uznávaný a úspěšný herec, již třikrát byl i nominovaný na Oscara – za filmy Východní přísliby, Tohle je náš svět a Zelená kniha. Letos byl i hlavním hostem karlovarského filmového festivalu.
 

Viggo Mortensen přebírá cenu na zahájení festivalu.
Viggo Mortensen přebírá cenu na zahájení festivalu. Zdroj: Se svolením KVIFF


Nedávno byl dotázán, proč si znovu nezahrál v nějaké další franšíze. Odpověděl, že proti nim nic nemá, ale žádná zatím neupoutala jeho pozornost natolik, aby si v ní zahrál.

Doporučeno
Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat 16. července 2024 v 17:13

„Nezáleží mi na tom, o jaký jde žánr, jaký je rozpočet nebo kdo to vyrábí. Nikdy bych nenatočil film jen proto, že ho režíruje ten a ten. Musí to být o příběhu. A pokud si myslím, že se k této postavě hodím, je to vždy na prvním místě,“ uvedl.
 
„To platí pro franšízy,“ dodal. „Kdyby za mnou někdo přišel s filmem X, třetím nebo devátým dílem, a já bych si myslel, že je to skvělá postava a chtěl bych tu postavu hrát a myslel jsem si, že mám čím přispět, udělal bych to. Nejsem proti tomu. Ale obvykle nejsou tak dobré. Z mého pohledu nejsou tak dobře napsané, jsou tak trochu předvídatelné. Samozřejmě, vždy je tu ten problém, jestli mi dojdou peníze,“ doplnil s nadsázkou.

Peter Jackson se v současné době chystá vrátit do Středozemě jako producent nového filmu, který bude režírovat představitel Gluma Andy Serkis. V kinech by se měl objevit v roce 2026. Mortensen na začátku tohoto roku řekl, že se nebrání tomu, že by se vrátil jako Aragorn, příběh a zapojení postavy Aragorna by mu ale musely dávat smysl.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

„Nevím přesně, o co jde, neslyšel jsem to. Možná se to časem dozvím. Tu postavu hraju rád. Hodně jsem se hraním té postavy naučil, moc jsem si to užil. Šel bych do toho, jen kdybych se na to hodil z hlediska, víte, věku, ve kterém teď jsem... Jen kdybych se na tu postavu hodil. Jinak by to bylo hloupé,“ nechal se slyšet.

Domů
Sdílet
Diskuse