Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2024 v 6:31
Čas čtení 1:03
Veronika Ábelová

Výstava umělce Jana Bicana doplnila sofistikovaný interiér hotelu Almanac X Alcron Prague. Co tě čeká?

Výstava umělce Jana Bicana doplnila sofistikovaný interiér hotelu Almanac X Alcron Prague. Co tě čeká?
Zdroj: Bican X Alcron/ propagační materiál
KULTURA REFRESHER ART
Uložit Uložené

Talentovaný umělěc a moderátor Refresheru Jan Bican vystavuje v oblíbeném pražském hotelu. Postaral se i o design výloh hotelové kavárny Elias, vytvořil vlastní drink pro Alcron bar a navrhnul designové polštářky pro hotelovou lobby.

Almanac X Alcron Prague podporuje lokální umělce, a proto v něm najdeš díla českých i slovenských umělců. Hotelu nechybí ani stylový interiér, který propojuje moderní design a původní Art Deco detaily. Tentokrát vystřídala obrazy slovenského malíře Martina Lukáče díla Jana Bicana z jeho výstavy Homecoming 25, která se zamýšlí nad strastmi i slastmi lidských osudů. Jeho hlavní inspirací jsou právě cizí osudy a pozorování lidských životů, které se odráží v jeho malbách. Výstava byla doteď k vidění v kavárně Pikola v Šumperku.

Doporučeno
Výstava Homecoming se zamýšlí nad strastmi i slastmi lidských osudů. Kam za ní vyrazit? Výstava Homecoming se zamýšlí nad strastmi i slastmi lidských osudů. Kam za ní vyrazit? 13. června 2024 v 18:04

„Hotel je pro mne ikonickým místem, jehož každé zákoutí, pokoj i stěna dýchají uměním. Místem, které dokáže bezchybně skloubit historické milníky naší země a novodobou podobu pohledu nastupující generace,“ popsal Bican. „Právě v tom vidím společnou linku mezi svým uměním a designovým konceptem hotelu. I mne totiž v tvorbě baví kombinovat nekombinovatelné, pracovat s kontroverzními tématy a bořit limity a předsudky, se kterými se tvorba pojí,“ vysvětlil. Výstavou ale Bicanova spolupráce s Alcronem nekončí.

obraz, jan bican
Zdroj: Almanac x Alcron Prague, Jan Bican

V rámci pop-upu v hotelové kavárně Elias se Bican postará o zajímavý design výloh a k dispozici bude i jedno z jeho triček. Do Alcron baru budeš moct zavítat na jeho unikátní drink a navrhne i designové polštářky pro hotelovou lobby a venkovní terasu.

jan bican, obrazy, umění
Zdroj: Almanac x Alcron Prague, Jan Bican

Jan Bican má za sebou spolupráce se značkami jako PUMA nebo Zalando. Je tvůrcem  výroční kolekce pro Rekola, Forbes, 1981 Second Hand a Galerii Šantovka. Stal se také jediným českým umělcem, který spolupracoval s PUMOU na třech kolekcích. Je autorem maleb pro Nadační fond rodiny Morávkových nebo Diakonii Praha. Mimo to má svůj vlastní podcast a znát ho můžeš také jako jednoho z našich moderátorů.

Domů
Sdílet
Diskuse