Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2024 v 18:04
Čas čtení 0:44
Veronika Ábelová

Výstava Homecoming se zamýšlí nad strastmi i slastmi lidských osudů. Kam za ní vyrazit?

Výstava Homecoming se zamýšlí nad strastmi i slastmi lidských osudů. Kam za ní vyrazit?
Zdroj: Jan Bican/ Michaela Martinatová/ propagační materiál
KULTURA PLZEŇSKÝ KRAJ UMĚNÍ
Uložit Uložené

Umělec Jan Bican je tvůrcem sošek Virgin Mary pro České centrum v Hongkongu a potisků na kouscích oblečení značky PUMA. Má také svou vlastní značku oblečení a podcast My děti ze stanice 2020. Znát ho můžeš i jako moderátora Refresheru.

Za novou výstavou Honzy Bicana můžeš vyrazit do Šumperka a u toho si dát i dobré kafe. Jeho malby jsou vystaveny v kavárně Pikola. Jedná se o Bicanovu vůbec první sólo výstavu.

Doporučeno
Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta 12. června 2024 v 16:00

Výstava nabízí retrospektivní pohled do posledních dvou let, kdy byly umělcovou inspirací jeho cesty a návraty domu. Na plátnech tak vyobrazuje nesnesitelnou lehkost bytí indonéských domorodců, La Dolce Vita italského venkova i křehkost lidské duše. Záleží na tobě, jakým pohledem se na obraz budeš dívat. Pro Honzovu tvorbu jsou typické tahy olejovými barvami, prvky rozpitého inkoustu nebo akrylové skvrny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pikola (@pikola_kafe)

Umělec má za sebou také kolaborace se značkami jako PUMA nebo Zalando. Vytvořil také výroční kolekci pro Rekola, Forbes, 1981 Second Hand a Galerii Šantovka. S PUMOU spolupracoval celkově na třech kolekcích a stal se tak jediným českým umělcem, který s touto globální značkou spolupracoval. Je také autorem maleb pro Nadační fond rodiny Morávkových nebo Diakonii Praha.

Doporučeno
Velký kvíz znalostí o Česku: Získal*a bys české občanství? Zkus to v našem testu Velký kvíz znalostí o Česku: Získal*a bys české občanství? Zkus to v našem testu 12. června 2024 v 13:00

Mimo to má svůj vlastní podcast My děti ze stanice 2020, kde rozebírá (nejen) témata s mladou generací. Vidět ho můžeš také za mikrofonem v Refresheru jako jednoho z našich moderátorů.

Zpět
Sdílet
Diskuse