Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2024 v 17:20
Čas čtení 0:47
Magdalena Trajerová

Legendární klobouk, který nosil Indiana Jones, se vydražil za obří sumu. Z částky ti spadne brada

Legendární klobouk, který nosil Indiana Jones, se vydražil za obří sumu. Z částky ti spadne brada
Zdroj: Lucasfilm Ltd.
ZAHRANIČÍ FILM
Uložit Uložené

Klobouk, který nosil herec Harrison Ford v druhém díle Indiana Jonese, se v aukci v Los Angeles prodal za 630 tisíc dolarů (více než 14 milionů korun).

Klobouk pocházel z osobní sbírky Fordova kaskadérského dvojníka Deana Ferrandiniho, který loni zemřel. Indiana Jones měl klobouk v úvodních scénách filmu Indiana Jones a Chrám zkázy, v nichž se svými společníky skáče z letadla na nafukovací člun. Aukční síň uvádí, že stejný klobouk byl pak použit i při dodatečném natáčení v zařízeních pro vizuální efekty producenta George Lucase.

Doporučeno
10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu 10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu 12. srpna 2024 v 16:30

Vydraženou pokrývku hlavy nosil ve stejném filmu také Fordův kaskadérský dvojník Dean Ferrandini. Nový majitel tak kromě klobouku dostal i dosud nepublikované fotografie Ferrandiniho ve zmíněném klobouku na filmové lokaci.

Klobouk vytvořila londýnská společnost Herbert Johnson Hat Company. Na vnitřní straně jsou zlatě vyšité iniciály IJ. Jedná se o aktualizovanou verzi klobouku z prvního dílu Dobyvatelé ztracené archy. Na rozdíl od původního klobouku má ale ten z druhého dílu více zúžené dýnko.

Kromě rekvizity z Indiana Jonese se v aukci prodávaly také rekvizity z natáčení Hvězdných válek, Harryho Pottera a Jamese Bonda. Jednalo se o helmu imperiálního scout troopera z filmu Star Wars – Návrat Jediho. Dále pak svítící hůlku, kterou Daniel Radcliffe použil při natáčení Harryho Pottera a vězně z Azkabanu. K prodeji byl i oblek Daniela Craiga z filmu Skyfall.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Propstore (@prop_store)

Domů
Sdílet
Diskuse