Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2024 v 16:00
Čas čtení 0:38
Anna-Marie Hanzlíková

VIDEO: Největší rajčatová bitva na světě. Podívej se, jak po sobě 22 tisíc lidí na festivalu hází tuny rajčat

VIDEO: Největší rajčatová bitva na světě. Podívej se, jak po sobě 22 tisíc lidí na festivalu hází tuny rajčat
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI ŠPANĚLSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tradiční španělský festival La Tomatina se koná každý rok ve městě Buñol nedaleko Valencie.

Děje se tak poslední srpnovou středu už od roku 1945, kdy si bitku s rajčaty střihly dvě znepřátelené chlapecké skupiny, píše stanice BBC.

Dnes má festival kapacitu 22 tisíc lidí. Ta se letos zaplnila, a tak španělské ulice zaplavily davy obalené v červené rajčatové omáčce.

Doporučeno
Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí 31. srpna 2024 v 7:00
Doporučeno
V českých řetězcích koupíš ovoce a zeleninu s velkou slevou. Zjisti, jak můžeš ušetřit V českých řetězcích koupíš ovoce a zeleninu s velkou slevou. Zjisti, jak můžeš ušetřit 31. srpna 2024 v 15:00
Doporučeno
Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ 27. srpna 2024 v 16:00

A pravidla? Festival trvá přesně hodinu. Není dovoleno akorát po ostatních házet tvrdé předměty. A doporučuje se rajče zmáčknout, než ho po někom hodíš.

Na festival padne 150 tun rajčat. Nemusíš se ale bát plýtvání, používají se ta, která nejsou určená pro lidskou spotřebu. 

No a jak to na takové rajčatové bitvě pro desítky tisíc lidí vypadá, se můžeš podívat v galerii jedné z místních iniciativ níže. 

Domů
Sdílet
Diskuse