Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2024 v 13:31
Čas čtení 1:00
Veronika Ábelová

Třetí Duna bude úplně jiný film, tvrdí režisér. Kdy nové pokračování s Timothéem uvidíme?

Třetí Duna bude úplně jiný film, tvrdí režisér. Kdy nové pokračování s Timothéem uvidíme?
Zdroj: Flickr/ Gage Skidmore
FILMY A SERIÁLY DUNA
Uložit Uložené

Po dvou veleúspešných snímcích na základě kultovního sci-fi románu podle Franka Herberta chystá kanadský režisér i třetí filmovou adaptaci. Tentokrát to ale pojme trochu jinak.

Po dvou filmech ze světa písečného Arrakisu se Denis Villeneuve chystá na třetí filmový počin Dune Messiah (Spasitel Duny). Jedná se o druhou knihu románu a uzavírá příběh Paula Atreida, kterého ve filmu ztvárnil Timothée Chalamet. Villeneuve v nedávném rozhovoru pro magazín Vanity Fair prozradil, že Messiah bude jeho posledním filmem z této série. Sdělil také, že na film nespěchá a vnímá ho jako samostatné dílo.

Doporučeno
Je to oficiální, Duna bude mít třetí díl. Režisér prozradil, o čem bude a před jakým filmem ho upřednostní Je to oficiální, Duna bude mít třetí díl. Režisér prozradil, o čem bude a před jakým filmem ho upřednostní 5. dubna 2024 v 10:40

„Zaprvé je opravdu důležité, aby tomu lidé rozuměli. Byl to diptych (dvojice uměleckých děl, pozn. redakce), byly to dva filmy, které adaptovaly první knihu,“ řekl Villeneuve. „To je hotovo, takže pokud udělám třetí, který je v procesu psaní scénáře, bude to něco jiného a samostatného,“ pokračoval s tím, že pokud se vrátí, chce udělat něco, co bude mít vlastní identitu. „Řekněme, že je pro mě Duna svým způsobem hotová a Spasitel Duny bude pro mě něco, k čemu budu přistupovat s vlastní odlišnou filmovou filozofií,“ dodal.

Doporučeno
Seriál Monsters láká na druhou sérii. Netflix představil krvavou novinku o bratrech, kteří zabili své rodiče Seriál Monsters láká na druhou sérii. Netflix představil krvavou novinku o bratrech, kteří zabili své rodiče 12. září 2024 v 7:00

Villenueve nyní pracuje kromě Duny i na filmech Setkání s Ramou a Kleopatra. V rozhovoru také naznačil, že po Dune Messiah by mohl pokračovat v sérii někdo další. „Myslím, že by bylo dobré, kdybych do Spasitele připravil zárodky pro další pokračování. Pro případ, že by po mně někdo chtěl pokračovat, protože jsou to krásné knihy,“ řekl. Adaptace dalších knih v sérii je však podle režiséra obtížnější, protože se stávájí čím dál více ezoteričtějšími. „Sám do toho nepůjdu, ale třeba na to někdo najde odvahu,“ dodal.

Dune: Messiah má neoficiálně stanovené datum premiéry na 18. prosince 2026. To se ale může ještě několikrát změnit.

Domů
Sdílet
Diskuse