Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 21. září 2024 v 9:30
Čas čtení 3:20
Ella Petrová

Kde oslavit začátek semestru? Vybíráme nejlepší místa v Praze, kam zajít za dobrými drinky a skvělou atmoškou

Kde oslavit začátek semestru? Vybíráme nejlepší místa v Praze, kam zajít za dobrými drinky a skvělou atmoškou
Zdroj: Unsplash / Aleksandr Popov
GASTRO PRAHA TIPY PRO STUDENTY ZÁBAVA
Uložit Uložené

Mrkni na seznam pražských barů, které podle nás stojí za návštěvu.

Nový semestr se rapidně blíží a některým už dokonce začal. Abychom si ho trochu zpříjemnili, je potřeba jeho začátek pořádně oslavit. Blíží se sice plno welcome parties a ostatních akcí spojených s oslavou nového školního roku, to nic ale nemění na tom, že můžeš někam vyrazit jen s partou přátel a užít si večer podle svého.  

 
Kam tedy vyrazit? Přichystali jsme si pro tebe hned několik podniků, kde najdeš opravdu dobré a někdy i velice levné drinky, což každý student*studentka jistě ocení. Na některých místech tě navíc čeká i kulečník, fotbálek, super nabídka jídla nebo taneční parket s DJs.

Popocafepetl Michalská

Michalská 15, 110 00 Staré Město

Tenhle podnik zná a zbožňuje snad úplně každý*každá student*ka. Jeho velkým plusem jsou opravdu studentské ceny – drinky tu stojí okolo 80 korun a top nabídkou jsou chupita za 25 korun, která tu často uvidíš vyskládaná na velkých tácech – protože neber to.
 
Popocafepetl nebo také Popáč, jak mu všichni říkají, má hned tři pobočky, ale Michalská je asi nejpopulárnější především díky pěknému interiéru, který na tebe dýchne správnou klubovou atmosférou díky tomu, že tu najdeš i taneční parket s DJem. Hlavně se ale nachází hned u Staromáku, v samotném centu Prahy. Chodí sem navíc především mladí lidé, takže se mezi vrstevníky můžeš snáz s někým seznámit.
 
Jediným mínusem je, že tu nechytíš signál, protože bar se nachází v podzemí. Na druhou stranu pak budeš mít víc prostoru pro konverzaci s přáteli a mobil tě nebude zbytečně rušit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Popocafepetl Michalská (@popocafepetl_michalska)

Klub Ajeto

Šmeralova 130/5, 170 00 Praha 7-Bubeneč

Ajeto vypadá spíš jako hospoda, kam si zajdeš jen tak posedět s kamarádstvem. Byla by ale škoda nevyužít širokých možností zábavy, které nabízí. Můžeš si tam zahrát kulečník, fotbálek i šipky, takže skvělá příležitost pobavit se a zasoutěžit si. K tomu zde mají drinky opět za hubičku, s cenou okolo 90 korun. Bar najdeš ve skvělé lokalitě, nachází se na Letné poblíž Letenského náměstí. Odsud tak můžeš pokračovat ke Stalinovi na koncerty nebo techno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Šipkový klub - Praha (@klubajeto.cz)

Bullerbyn

Chodská 1123/17, 120 00 Vinohrady

Tenhle podnik najdeš Vinohradech. Jeho velkou výhodu je otevírací doba, protože funguje už od 11 dopoledne a zavírá až v jednu ráno. Bullerbyn je tak zčásti bar, hospůdka i bistro, kam se můžeš vydat i v jiných hodinách než pouze těch večerních.
 
Bullerbyn má velmi sympatickou atmosférou a jeho název není náhodný, opravdu se inspiruje slavnou knihou Děti z Bullerbynu, kterou jsme asi všichni četli na základní škole. Toalety jsou například označeny podle hlavních hrdinů a podnik nabízí i různé stolní hry, které si můžeš zahrát při pokecu se svými kamarády a kamarádkami.
 
Najdeš tu i speciální, ojedinělé drinky, které nemíchají nikde jinde. Proto doporučujeme odpustit si klasiky jako Gin Tonic nebo Skinny Bitch a vyzkoušet nějaký ten jejich – třeba slaďoučký Piece of Cake nebo Sling Gin říznutý ananasem. Dalším plusem je jídelní lístek, pokud ti vyhládne, Bullerbyn ti nabídne parádní výběr oblíbených pokrmů z celého světa, dáš si tu asijskou kuchyni, tacos, foccaciu nebo třeba halušky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bullerbyn (@bullerbynpraha)

NAPA bar & gallery

Prokopská 296/8, 118 00 Malá Strana

Nachází se na Malé Straně v Prokopské ulici a vyznačuje se příjemnou atmosférou, kterou  podtrhuje i výstava obrazů. Přidanou hodnotou baru je kulečník, takže opět nemusíš jen sedět u piva, ale můžeš si i zahrát. Ceny drinků se pohybují okolo 130 Kč, což je pořád snesitelné a i tady se pohybují především mladí lidé a studentstvo, proto je Napa sázka na jistotu.

napa
Zdroj: NAPA bar & gallery

PARK Open Air Pub Riegrovy sady

Riegrovy sady 28, 120 00 Vinohrady

Jestli chceš vytěžit poslední hezké dny venku na maximum, vyraž do Riegráčů, kde tě čeká nejen krásný park s výhledem na Pražský hrad, ale i skvělé posezení s širokým výběrem. Dát si tu můžeš většinu z oblíbených letních drinků, pivo, ale i kávu se zmrzlinou. Je tu i spousta dinner options. Navíc tu často na velkém plátně promítají různé sportovní zápasy, o zábavu budeš mít tím pádem postaráno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený PARK RIEGROVY SADY (@park_riegrovy_sady)

Kozička

Kozí 918/1, 110 00 Staré Město

Pokud jsi milovníkem či milovnicí Dlouhé, pravděpodobně tam za večer zavítáš do více barů či klubů. My do top výběru řadíme Kozičku, protože tu najdeš opravdu specifickou atmosféru, kterou ti jiný podnik nenahradí. Pouští tu populární české písničky, které tě dříve nebo později pohltí a začneš zpívat taky. Drinky už jsou trochu dražší, ale na bar v samotném centru cenovky okolo 160 korun nejsou tak špatné. Mimo jiné tu můžeš potkat různé celebrity, které na podnik nedají dopustit.

kozička
Zdroj: Kozička

Groove Bar

Voršilská 6, 110 00 Nové Město

Ale pokud toužíš po něčem stylovějším, doporučujeme ti Groove bar poblíž Národního divadla. Uvnitř je opravdu tmavo, prostor osvětlují pouze červené paprsky a čajové svíčky na každém stolečku. Podnik tak působí velmi intimně. V pozdějších hodinách tu hrají DJs, nejčastěji různou elektronickou hudbu. Doporučujeme sem vyrazit v nějakém lepším outfitu, když máš náladu být classy, a večer si opravdu užít. Ceny drinků se pohybují okolo 180 Kč.

groove
Zdroj: Groove Bar
Domů
Sdílet
Diskuse