Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti GLO.
dnes 9. října 2024 v 13:00
Čas čtení 1:39
Sponzorovaný obsah

TOP instalace i luxusní afterparty: Tady máš přehled, co si nenechat ujít na Signal Festivalu

TOP instalace i luxusní afterparty: Tady máš přehled, co si nenechat ujít na Signal Festivalu
Zdroj: GLO
KULTURA SIGNAL FESTIVAL
Uložit Uložené

Můžeš se těšit na tradiční videomappingy, ale i novinku v podobě první oficiální afterparty.

Letošní Signal Festival připadá na dny od 10. do 13. října. V těchto dnech potkáš na různých místech v Praze světelné instalace, konají se videomappingy, hudební vystoupení a další doprovodný program. Připravili jsme pro tebe pár tipů, co bys podle nás neměl*a z nabitého programu vynechat. Kompletní trasu se všemi instalacemi najdeš na webu www.signalfestival.com.

Instalace glo™ DIALOG na Karlově náměstí

Hudební producent Jan Strach (NobodyListen) a vizuální umělec Jan Hladil za podpory značky glo společně vytvořili 10 metrů vysoký hexagon z LED panelů. Zabudované infračervené kamery snímají pohyb návštěvníků, kteří se tak stávají součástí instalace. Tuto audiovizuální show můžeš znát ze Smíchovské náplavky, kde byla umístěna na jaře. Instalace vznikla v komerční spolupráci s partnerem glo™ a není součástí kurátorského obsahu Signal Festivalu.

Signal Festival, GLO, instalaceSignal Festival, GLO, instalaceSignal Festival, GLO, instalaceSignal Festival, GLO, instalace
Zobrazit galerii
(8)

Instalace ORB

Objektová instalace, kterou můžeš obdivovat na Hradčanech, vznikla v roce 2022 a poprvé byla vystavena přímo v prostoru pyramid v Gíze. Je inspirovaná bohatou historií Egypta a egyptským dědictvím. Skrývá v sobě symboliku, v rámci které odkazuje na slunce, jež je v egyptské historii spojené se stvořením a znovuzrozením. Povrch díla je upravený tak, že roztříštěným obrazem odráží okolí, oblohu a diváky. ORB je součástí galerijní zóny, do které potřebuješ vstupenku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Signal Festival (@signalfestival)

Performance Iron Horse: Fractured

Laterna magika předvede na Clam-Gallasově náměstí divadelně-taneční inscenaci od režisérky Miřenky Čechové. Představení je originální v tom, že ho návštěvníci sledují skrze okna projíždějících vlaků. Zachycuje útržky rozhovorů a jednání lidí, a dává divákům prostor, aby si příběhy domysleli na základě vlastní fantazie. Performance probíhá od 19 hodin večer každých 20 minut.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Signal Festival (@signalfestival)

Instalace Coded Tapestry: Prague

Projekt má na svědomí korejská umělkyně Seohyo, která se inspirovala pražskou městskou architekturou. Do díla promítla mozaikové vzory dlažeb i geometrické textury a otiskla je do digitálního obrazu, na který se můžeš podívat v Jízdárně Pražského hradu. Vizualizaci doplňuje sound design korejské autorky Han Suzi. Pro přístup k této instalaci také potřebuješ vstupenky do galerijní zóny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Signal Festival (@signalfestival)

Afterparty v Lobkowiczkém paláci

Letošní ročník je unikátní tím, že se vůbec poprvé v historii festivalu konají oficiální afterparty. Ty se uskuteční 11. 10. a 12. 10. a slibují nabité programy i množství zajímavých hostů. V pátek 11. října vystoupí Vladimir 518 & Mike Trafik a v sobotu NobodyListen & Annet X. Kompletní program najdeš tady.

Na tomto místě nebude chybět instalace Kvadro, která má v sobě 360stupňový hudební zvuk a je z dílny Milana Caise, frontmana kapely Tata Bojs. Vstup na afterparty je zdarma, ale musíš být členem věrnostního programu InspirationClub na stránce  https://club.inspirationstore.cz/, nebo si zakoupit VIP vstupenku na Signal Festival. 

Domů
Sdílet
Diskuse