Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 5. října 2024 v 13:30
Čas čtení 0:54
Anna Vondráková

V Česku se šíří nebezpečný TikTok trend. Pražská nemocnice přijala už pět dětí, spolkly magnetické kuličky

V Česku se šíří nebezpečný TikTok trend. Pražská nemocnice přijala už pět dětí, spolkly magnetické kuličky
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/na voľné použitie
ČESKO SOCIÁLNÍ SÍTĚ TIKTOK
Uložit Uložené

Ve Fakultní nemocnici Motol už skončilo pět dětí.

V rámci nového trendu uživatelé (často děti a dospívající) na sociální síti imitují piercing například v jazyce či ve tváři pomocí magnetických kuliček, upozorňuje stanice CNN Prima NEWS. Problémem je však to, že ty jsou velmi drobné a lehce se může stát, že je dotyčný spolkne.

Doporučeno
White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho 5. října 2024 v 7:00
Doporučeno
Česká herečka Leona: Kanye West si ode mě v LA vyžádal Instagram. Během večeře za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor) Česká herečka Leona: Kanye West si ode mě v LA vyžádal Instagram. Během večeře za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor) 4. října 2024 v 10:00
Doporučeno
Spooky season je tady. Jaké seriálové pecky najdeš na streamu v říjnu? Spooky season je tady. Jaké seriálové pecky najdeš na streamu v říjnu? 3. října 2024 v 17:00

Trend se samozřejmě nevyhnul ani české TikTok scéně a podle sociálních sítí jedné z pražských nemocnic už u nás s kuličkami v břiše skončilo nejméně pět dětí.

„Jedna pacientka měla velké štěstí a kuličky vyšly bez problémů, další pacienti ale v současné době zůstávají hospitalizovaní, 2 z nich budou dnes pravděpodobně akutně operováni,“ uvádí FN Motol na Facebooku. 

Kuličky přitom mohou vyvolat velmi nepříjemné problémy. „Při spolknutí více magnetů nebo magnetu a kovového předmětu hrozí jejich spojení, které může k sobě přitáhnout např. žaludek a střevo a způsobit jeho poškození nebo i dokonce proděravění (perforaci), zánět a v některých případech i ohrožení života,“ upozorňuje nemocnice.

Doporučeno
TikTok ovládl okurkový recept. Lidé kvůli němu končí v nemocnici TikTok ovládl okurkový recept. Lidé kvůli němu končí v nemocnici 20. srpna 2024 v 13:29

Nejde však jen o české uživatele, trend se šíří především v zahraničí. Tam už měl dokonce i fatální následky. Například ve Spojeném království v únoru tohoto roku zemřel osmiletý chlapec, kterému v břiše lékaři našli deset malých magnetů. Při vyšetřování policie našla video, na kterém jen pár dní před svou smrtí řekl svému bratrovi, že se chce stát slavným na sociálních sítích. Je tak pravděpodobné, že kuličky omylem spolkl při zkoušení právě tohoto trendu.

Domů
Sdílet
Diskuse