Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 9. října 2024 v 10:11
Čas čtení 0:35
Hana Divišová

Drsné výhružky hned na začátek. Dokument o Zuzaně Čaputové odhaluje trailer, premiéru bude mít za pár týdnů

FILMY A SERIÁLY DOKUMENT ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložit Uložené

Dokumentární film Marka Šulíka Prezidentka dokumentuje život bývalé slovenské hlavy státu z dosud nevídané perspektivy.

Do kin míří film Prezidentka, který odhaluje nejen politické momenty, ale i střípky z osobního života Zuzany Čaputové. Tvůrci filmu vytvořili portrét ženy, která se snaží vnést do tradičně mužského a soutěživého světa vrcholné politiky lidský a otevřený přístup, a zároveň ukazují, jak se vypořádala s nelehkými osobními výzvami, kterým musela čelit.

Sama Zuzana Čaputová se k filmu vyjádřila takto: „Film může být jedinečným záznamem mimořádných let a událostí, které se již nebudou opakovat. Zpětně jsem si uvědomila, jak moc mohou i drobné události zastínit ty, které jsem sama považovala za formativní.“

Světová premiéra filmu se uskuteční na 28. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava 25. října 2024, tedy už za pár týdnů. Česká kina jej posléze nabídnou od 14. listopadu.

Na výrobě filmu se jako režisér a scenárista podílel Marek Šulík, producentkou byla Barbara Janišová Feglová a dramaturgii měli na starosti Robert Kirchhoff a Tomáš Bojar.

Domů
Sdílet
Diskuse