Možná se jedná o tvoje oblíbená piva, ale mezi cizinci moc chvály neposbíraly.
Turisté české pivo milují, je to jedna z věcí, které chtějí v Česku ochutnat. A k dispozici mají desítky druhů a značek, že je někdy i pro našince těžké se v tom zorientovat.
Není překvapením, že největší oblibě se těší plzeň, která má v zahraničí i největší jméno. Jak to je ale s ostatními pivy? Uživatelé webu Taste Atlas vybrali tři piva, která jim úplně nešmakují. V celkovém hodnocení nedopadly katastrofálně, vlastně dostaly nadprůměrná hodnocení, ale pivní konkurence v Česku je vysoká.
Podívej se na další stránce, která tři piva si vysloužila označení „nejhorší“ podle uživatelů Taste Atlasu.
3. místo Českobudějovické pivo
Středně hořké pivo vyráběné jak jinak než v Českých Budějovicích. Voda použitá k přípravě musí pocházet z podzemního jezera Českobudějovické pánve, chmel pochází ze Žatecka a sladovnický ječmen se pěstuje na Moravě.
Přichází v pěti variantách: světlý ležák, kräusenský světlý ležák, světlé výčepní pivo, speciální pivo, nealkoholické pivo a tmavý ležák.
Hodnocení: 3,8 z 5
2. místo Březnický ležák
Březnický ležák je pivo plzeňského typu, které se vyrábí v obci Březnice. Jedná se o pivo zlatavé barvy s obsahem alkoholu, který se pohybuje od 4,69 do 5,53 %. Chuť je jemná a typicky hořká, s čistým chmelovým aroma a svěží chutí.
Pivo se vyrábí ze sladu, granulovaného chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák, chmelového extraktu, cukru a vody z místních přírodních studní. Jediným současným výrobcem tohoto piva je společnost Pivovar Herold Březnice, která ho vaří od roku 1999.
Hodnocení: 3,7 z 5
1. místo Starobrno
Brněnské pivo se vaří i jako nealkoholické, světlé výčepní, tmavé výčepní a ležák.
Tato piva jsou vyráběna z odrůd chmele Žatecký poloraný červeňák a Magnum, voda pochází z městského vodovodu. Nealkoholický typ má jemné chmelové aroma a může mít až 0,6 % alkoholu.
Hodnocení: 3,2 z 5