Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré

Green Room (2015)

Jednoznačně nejbrutálnější film na tomhle seznamu, přesto ale ne horor v tradičním smyslu slova. Zápletka se točí kolem punkové kapely, která přijede zahrát do jednoho zapadlého baru uprostřed ničeho. Bohužel pro ni vyjde najevo, že se jedná o podnik frekventovaný místními neonacisty. A jakmile členové kapely spatří něco, co neměli, začne jim jít o život.

Nelítostný, krvavý, zábavný, děsivý – Green Room se dá označit všemi těmito přívlastky, asi nejvíc ho ale vystihuje slovo intenzivní. Tenhle film ti vezme dech a nepustí tě až do samotného finále, kterému předchází řada hodně šokujících zvratů. Fakt, že si v něm hlavního záporáka střihl legendární Patrick Stewart, už je jenom třešničkou na dortu.

Režie: Jeremy Saulnier
Hrají: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart, Alia Shawkat
Délka: 94 minut

Uteč (2019)

Debutový celovečerní film režiséra Jordana Peelea má asi nejblíž na tomhle seznamu k tomu, co bychom nazvali klasickým hororem. Nepříjemná atmosféra, divní lidé a strach z toho, co přijde. A věz, že *něco* časem skutečně přijde. Jenom je to něco úplně jiného, než bys z počátku čekal*a.

Uteč je v prvé řadě strašně chytře napsaný film. Nutí k přemýšlení, bere si na paškál současná výbušná témata jako rasismus, zatímco přitom stále funguje jako audiovizuální dílo, takže je to i pastva pro oči, zejména z hlediska různých kompozic. Není divu, že snímek jeho tvůrce vystřelil mezi nejsledovanější režiséry současnosti a sám se přitom zapsal do dějin hororového žánru jako jedno z nejvýraznějších děl moderní kinematografie.

Režie: Jordan Peele
Hrají: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener
Délka: 104 minut

Slídil (2014)

Herecká one man show Jakea Gyllenhaala pojednává o tom, jak daleko (nebo spíš nízko) může člověk zajít za splněním svých cílů. Příběh se točí kolem aspirujícího novináře, jenž se po nocích snaží vydávat na místa tragických nehod a incidentů, aby jako první v Los Angeles zdokumentoval, co se stalo. Jeho spirálovité chování ho ovšem postupně přivede do bodu, odkud již není cesty zpátky.

Slídil režiséra a scenáristy Dana Gilroye byl tak trochu zjevením. Děsivý a upřímně nechutný výkon Gyllenhaala v hlavní roli si vysloužil pár hereckých nominací (na Oscarech film bojoval jen se scénářem), především se ale chytil mezi diváky, kteří si k němu cestu postupně nachází dodnes. A málokdy odcházejí zklamaní. Je to v podstatě takový Joker (2019), akorát lepší.

Režie: Dan Gilroy
Hrají: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton
Délka: 117 minut
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse