5. místo
Melomakarona je řecký dezert. V překladu melomakarona znamená těsto namáčené v medu. Cukroví, které má tvar vajíčka, se původně nazývalo makaronia a bylo servírováno při pohřebních hostinách. V současné době se v Řecku připravuje především na Vánoce.

4. místo
Karamelová vafle (nizozemsky stroopwafel) je nizozemský dezert, složený ze dvou sladkých pečených oplatek slepených sladkou karamelovou náplní. Poprvé byl připravován v jihoholandském městě Gouda na přelomu 18. a 19. století.

3. místo
Alfajores jsou dvě sušenky spojené vrstvou sladkého dulce de leche (latinskoamerická verze mléčného karamelu, pozn. red). Jsou typické pro Argentinu, ale najdeme je i v dalších zemích Latinské Ameriky. Název alfajor pochází z arabského slova al-hasú, což znamená plněný. Ačkoli se sušenky vyskytují po celé Latinské Americe, pocházejí ze španělské Andalusie.