Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tohle jsou podle turistů nejlepší pizzy na světě. Desáté místo budí kontroverze

7. místo

Pizza Diavola je druh italské pizzy, který je obvykle pokrytý rajčatovou omáčkou, mozzarellou, pikantním salámem a pálivými chilli papričkami. Černé olivy jsou volitelným přídavkem, který může dodat pizze ještě výraznější chuť.

Pizza Diavola
Zdroj: Flickr / Danielle Ciavarro

6. místo

Pizza al taglio je italská pizza, která se peče na obdélníkových plechách a prodává se nakrájená na čtverce nebo obdélníky. Cena může být stanovena buď za plátek, nebo za kilogram. Tento druh pizzy poprvé vznikl v Římě koncem 50. let, kdy byla pokryta olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.

Doporučeno
Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá 3. července 2024 v 11:00

Dnes je pizza al taglio oblíbeným pouličním jídlem nejen v Římě, ale i v dalších oblastech Itálie. Při její přípravě je kladen důraz na dlouhé kynutí a kvašení těsta.

Pizza al taglio
Zdroj: Flickr / David Lebovitz

5. místo

Pizzette je malá verze tradiční pizzy. Příprava pizzetty je obdobná jako u běžné pizzy – na těsto (v tomto případě se může jednat i o listové těsto) se nanáší omáčky, sýry a další přísady. Obvykle se podává jako předkrm, svačina nebo lehké jídlo. V římských pekárnách je pizzetta často prodávána na váhu. V některých kavárnách ji dokonce můžete dostat zdarma jako součást objednávky aperitivu.

Pizzette
Zdroj: Flickr / SAPOREDIPANE Srl
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse