7. místo
Pizza Diavola je druh italské pizzy, který je obvykle pokrytý rajčatovou omáčkou, mozzarellou, pikantním salámem a pálivými chilli papričkami. Černé olivy jsou volitelným přídavkem, který může dodat pizze ještě výraznější chuť.
6. místo
Pizza al taglio je italská pizza, která se peče na obdélníkových plechách a prodává se nakrájená na čtverce nebo obdélníky. Cena může být stanovena buď za plátek, nebo za kilogram. Tento druh pizzy poprvé vznikl v Římě koncem 50. let, kdy byla pokryta olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.
Dnes je pizza al taglio oblíbeným pouličním jídlem nejen v Římě, ale i v dalších oblastech Itálie. Při její přípravě je kladen důraz na dlouhé kynutí a kvašení těsta.
5. místo
Pizzette je malá verze tradiční pizzy. Příprava pizzetty je obdobná jako u běžné pizzy – na těsto (v tomto případě se může jednat i o listové těsto) se nanáší omáčky, sýry a další přísady. Obvykle se podává jako předkrm, svačina nebo lehké jídlo. V římských pekárnách je pizzetta často prodávána na váhu. V některých kavárnách ji dokonce můžete dostat zdarma jako součást objednávky aperitivu.