Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vstup do roku 2025 se slevou 25 % na všechny typy předplatného 🥳
Čteš poslední stranu článku:
TOP 5 nejlepších veganských jídel na světě. Jaká delikatesa se umístila na samotném vrcholu?

2. Maakouda

Stříbrná příčka patří tradičním plackám maakouda, které jsou oblíbeným pokrmem v celé oblastí severní Afriky, zejména pak v Maroku, Alžírsku a Tunisku. Placky se obvykle připravují bez přílohy, mohou být plněné masem, tuňákem nebo sýrem, to se ale jejich veganské verze netýká.

Základ pokrmu se připravuje z brambor, petrželky, česneku, mouky, soli a pepře. Brambory se uvaří, rozmačkají a smíchají s dalšími přísadami do malých kotoučků, které se pak smaží v rozpáleném oleji dozlatova. Maakouda se tradičně podává jako předkrm, příloha nebo součást dlouhého sendvičového závitku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Les Délices du Maroc by Nanou (@delicesdumarocbynanou)

1. Egyptský falafel 

A nejlepším veganským pokrmem je podle serveru Taste Atlas egyptský falafel, který se od své obecné verze liší hlavně složením. V Egyptě totiž do placek místo cizrny přidávají fazole fava. 

Doporučeno
Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají 14. července 2024 v 9:30

Směs fava fazolí se obvykle ochucuje pórkem, cibulí, čerstvým koriandrem, petrželí a kmínem a lívance se před smažením obvykle obalují v sezamových semínkách. Tyto falafely  jsou známé tím, že díky použití fazolí fava mají lehčí, nadýchanější a vlhčí strukturu než jiné druhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený hind kasem (@bookofdishes)

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse