Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
TOP 5 nejlepších veganských jídel na světě. Jaká delikatesa se umístila na samotném vrcholu?

2. Maakouda

Stříbrná příčka patří tradičním plackám maakouda, které jsou oblíbeným pokrmem v celé oblastí severní Afriky, zejména pak v Maroku, Alžírsku a Tunisku. Placky se obvykle připravují bez přílohy, mohou být plněné masem, tuňákem nebo sýrem, to se ale jejich veganské verze netýká.

Doporučeno
Bezkonkurenční matcha cloud si doma vyrobíš za pět minut. Koukni na náš recept Bezkonkurenční matcha cloud si doma vyrobíš za pět minut. Koukni na náš recept 13. září 2025 v 7:00

Základ pokrmu se připravuje z brambor, petrželky, česneku, mouky, soli a pepře. Brambory se uvaří, rozmačkají a smíchají s dalšími přísadami do malých kotoučků, které se pak smaží v rozpáleném oleji dozlatova. Maakouda se tradičně podává jako předkrm, příloha nebo součást dlouhého sendvičového závitku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Les Délices du Maroc by Nanou (@delicesdumarocbynanou)

1. Egyptský falafel 

A nejlepším veganským pokrmem je podle serveru Taste Atlas egyptský falafel, který se od své obecné verze liší hlavně složením. V Egyptě totiž do placek místo cizrny přidávají fazole fava. 

Směs fava fazolí se obvykle ochucuje pórkem, cibulí, čerstvým koriandrem, petrželí a kmínem a lívance se před smažením obvykle obalují v sezamových semínkách. Tyto falafely  jsou známé tím, že díky použití fazolí fava mají lehčí, nadýchanější a vlhčí strukturu než jiné druhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený hind kasem (@bookofdishes)

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse