Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2016 12:53
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Česká seznamovací aplikace Pinkilin svým růstem překvapila i samotné tvůrce. O co vlastně jde?

TECH
Uložit Uložené

Za první 2 měsíce si Pinkilin nainstalovalo přes 8 000 uživatelů, ke konci dubna by uživatelů mohlo být více než 10 000.

Pinkilin, nová česká aplikace, je již více než dva měsíce ke stažení na App Store. Na naše poměry rozsáhlá mediální masáž, která předcházela vydání aplikace, musela zákonitě vzbudit vysoká očekávání. Po uplynutí prvních „záběhových“ týdnů již můžeme s jistotou konstatovat, že Pinkilin vstoupil na trh seznamovacích aplikací velmi úspěšně. Svými 8 000 staženími z App Store během této krátké doby překvapil i samotné tvůrce.

Pinkilin je mobilní aplikace, která svým uživatelům umožňuje navazovat nové vztahy v řádu minut. Aplikace funguje na jednoduchém principu GPS lokace, která uživateli seřadí potencionální partnery dle vzdálenosti od místa, kde se právě nachází. V baru, klubu nebo doma u televize, Pinkilin plynule a ideálně nabízí nejbližší potenciální partnery pro rychlé seznámení. Aplikace se Vás tak snaží propojit s těmi, se kterými máte největší šanci setkat se ještě dnes večer.

Česká seznamovací aplikace Pinkilin svým růstem překvapila i samotné tvůrce. O co vlastně jde?
Zdroj: Pinkilin

Řekl někdo Tinder? Ani zdaleka. V aplikaci můžete uživatelům posílat přímé pozvánky k seznámení, na které musí uživatelé do 100 minut reagovat. Pinkilin tak klade důraz na rychlost seznamování a nechce, aby její uživatelé trávili hodiny přemýšlením, zda a vůbec reagovat. Chceš, nechceš. Jednoduché. Po přijetí pozvánky se navazuje mezi uživateli spojení, které se promítne na přehledné časové ose. Propojení partneři si mohou okamžitě napsat, poslat lokaci a vůbec udělat vše pro to, aby se ještě tento večer reálně setkali.

K dispozici je 10 pozvánek denně a tento limit se resetuje o půlnoci. Když jdete večer s kamarády ven, máte reálně 20 pozvánek, což je pro průměrného uživatele dostatečné množství. Pinkilin nemá za úkol zcela nahradit běžné seznamování moderním online způsobem, ale jen usnadnit začátek. Pomůže vám zjistit, kdo se chce kolem vás právě teď a tady seznámit a umožní vám jej snadno kontaktovat. Samozřejmě s jeho souhlasem, které vyjadřuje přijetím pozvánky.

Česká seznamovací aplikace Pinkilin svým růstem překvapila i samotné tvůrce. O co vlastně jde?
Zdroj: Pinkilin

A jak je to s počtem uživatelů aplikace? Za první 2 měsíce si Pinkilin nainstalovalo přes 8 000 uživatelů, ke konci dubna by uživatelů mohlo být více než 10 000. Aplikace je zdarma a denně přibývají stovky uživatelů. Ovládání je intuitivní a po pár minutách nebudete mít s odesláním nebo přijetím pozvánky žádný problém. Pinkilin prozatím „žije“ nejvíce v Praze, Brně a Bratislavě, ale i v malých městech přibývají noví uživatelé každým dnem. Vyhledávací okruh je flexibilní. Čím více uživatelů se kolem vás nachází, tím menší tento okruh je, čímž se ještě více zefektivňuje proces okamžitého seznamování. V novém updatu dokonce vidíte i uživatele mimo váš lokální „range“. Což ocení zejména ti, kteří často cestují do školy nebo na pracovní schůzky mimo své rodné město.

Aplikace si dala záležet na bezpečnosti a poskytuje možnost chránit citlivý obsah heslem, PINem nebo dotykovém TouchID. Za zmínku stojí i časová osa, na kterou se nanáší jak nová spojení, tak ta minulá, vytvořená uživateli manuálně. V kartách partnerů se pak dají uchovávat kontaktní informace partnerů nebo fotky, které se nikdy neukládají do složky v samotném telefonu.

Česká seznamovací aplikace Pinkilin svým růstem překvapila i samotné tvůrce. O co vlastně jde?
Zdroj: Pinkilin

Pinkilin lze zatím spustit pouze na iOS zařízeních, ale na Android verzi se usilovně pracuje. Vyjít by mohla v polovině června. Pokud se tedy chcete podívat, kdo se nachází kolem vás a „odpálit“ zkušebně pár pozvánek, neváhejte a stahujte z App Store.

Domů
Sdílet
Diskuse