Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2016 21:20
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Právě probíhající Prague Design Week nadchne kreativními expozicemi. Až do neděle ho najdeš na Staroměstském náměstí

REFRESHER
Uložit Uložené

Svátek designu v Praze sice začal už v pondělí, ale jeho závěr je naplánován až na neděli, a tak máš ještě mnoho času na jeho návštěvu, kterou bez váhání doporučujeme.

Třetí ročník Prague Design Week odstartoval toto pondělí v Kafkově domě u Staroměstského náměstí, kde bude návštěvníky vítat až do neděle 8. května. Svou originalitu a kreativitu prostřednictvím jediného českého jarního designového svátku představí 93 návrhářů a kreativců, mezi nimiž nechybí tvůrci užitého designu, šperkaři, módní návrháři, ale i ateliéry škol nebo firem. Zájemci se budou moci zapojit do četných interaktivních workshopů s designéry, a vyzkoušet si díky nim soustružení mís ze dřeva (Jiří Chmelař), navrhování ponožek (GRÅPENGER), skládání vertikálních kaskádových zahrad (Němec s.r.o.) nebo výrobu šperků (Kaa-wa). Prague Design Week letos zve návštěvníky na prohlídku svých expozic také prostřednictvím unikátního skleněného modulu, který v ulici Na Příkopě v centru Prahy představuje nejlepší práce studentů FUD UJEP.

Právě probíhající Prague Design Week nadchne kreativními expozicemi. Až do neděle ho najdeš na Staroměstském náměstí

Veřejnost může Prague Design Week navštívit až do neděle 8. května pro celý týden za 140 Kč, anebo 90 Kč (zlevněné vstupné). Ke každé vstupence je navíc zdarma přidán katalog s průvodcem výstavou. Expozice budou přístupny každý pracovní den od 12 do 22 hodin, v sobotu a neděli pak v časech 10–22 hodin, respektive 10–19 hodin. Vedle poutavých výstav a aktivit získají zájemci příležitost některé z výrobků na místě přímo od designérů i zakoupit. Návštěvníci letošního ročníku se mohou těšit na bohatý program workshopů či odhalování nových produktů nebo večírky a koktejly s vystavovateli. Přednášky se budou konat každý den po dobu trvání akce v kavárně v přízemí Kafkova domu.

Právě probíhající Prague Design Week nadchne kreativními expozicemi. Až do neděle ho najdeš na Staroměstském náměstí

Seznam všech 93 vystavovatelů, detailní program a více podrobných informací o akci najdete na webových nebo facebookových stránkách události.

Domů
Sdílet
Diskuse