Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2016 18:52
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších pokračujících, ale i celkem nových seriálů, které startují na podzim

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od Westworldu, přes Walking Dead až po Black Mirror. Výběr je obrovský. Kdy startuje váš oblíbený seriál?

Jmenujeme se Filmkult, ale stejně tak milujeme i seriály. A milujeme jich hodně. Každý týden čekáme na 2-3 epizody, a to se nezmění ani po tom, co skončilo Game of Thrones, pomalu finišujeme s Narcos a končí i Mr. Robot. Blíží se totiž podzim. a to znamená jediné, návrat mnoha oblíbených seriálů v dalších epizodách po mid-season, respektive série nové, ale i originální seriály. Dnes se podívejme na 10 nejočekávanějších televizních projektů útočících z obrazovek v následujících týdnech a měsících. Více informací o daných počinech najdete již tradičně v modrém odkazu v názvech.

1. Narcos - Netflix již uvolnil všechny epizody druhé série

Pomalu se dostáváme k finále a doufám, že stihneme recenzi na zítra, to je však momentálně druhořadé, protože druhá série je snad ještě lepší, než ta první. Pokračovalo se v nastoleném tempu mrazivých scén, přestřelek, skvělých úředních interních „soubojů“, války mezi vládou, individualitami snažícími se zlikvidovat Escobara, samotného krále narkobaronů a mnoha dalších úžasných dějových linek. To, co fungovalo minulý rok, se přeneslo i do druhé série. Navíc mám dojem, že se zlepšila i režie a jednotlivé herecké výkony a co je hlavní, seriál snad ještě výrazněji odbočil od historie a je tak mnohem napínavější a překvapující, co se děje a zvratů týče. Povinnost pro každého seriálového nadšence.


2. Lucifer - 19. září

Znuděný pán pekel jménem Lucifer, který se jednoho dne nechá strhnout krásou a leskem města Los Angeles, byl pro televizní společnost FOX pořádným zásahem do černého. Seriál se stal druhou nejlepší novinkou stanice, pátou nejlepší novinkou v USA a kromě adaptace oblíbeného komiksové materiálu potěšil i velmi dobře obsazenými postavami v čele s nesmírně charismatických Tomem Ellisem. A hlavně díky jeho výkonu se druhé série už opravdu nemůžeme dočkat. Nezbývá nám nic jiného, než doufat, že se tvůrci tomu zbytečnému a neatraktivnímu stylu klasických kriminálek tentokrát vyhnou úplně. 

 

3.  This is Us - 20. září

V našich končinách neznámý, v zahraničí a hlavně v USA celkem očekávaný projekt. Děj This Is Us vypráví o skupině lidí s běžnými problémy v životě. Všichni mají 36 let, avšak každého trápí něco jiného. Nebude to však jen depresivní jízda životy náhodných lidí. V seriálu se dočkáme emocionální jízdy v dobrém i zlém slova smyslu. Kromě jiných si zde zahrají i  Mandy Moore, Sterling K. Brown či Milo Ventimiglia. Scénář a režii si na starost vzal Dan Fogelman, kterému děkujeme za scénář k Dannymu Collinsovi, Autům od Pixaru, Bláznivé, hloupé lásce nebo Na vlásku. Možná vás ale spíše přesvědčí trailer. 

4. Exorcist - 23. září
Oscarový snímek The Exorcist z roku 1973, který dokázal pořádně nahnat strach a vyděsit tak obrovské množství diváků po celém světě, je dodnes právem považován za jeden z nejlepších hororů, jaký byl kdy natočen. Se seriálovými adaptacemi se však v současnosti střetáváme čím dál častěji, takže pravděpodobně nikoho nepřekvapí skutečnost, že se svého televizního zpracování dočká i tato, dnes již kultovní záležitost. 


5. Luke Cage - 30. září

Netflix rules. Co víc k tomu říct, každý rok Netflix přinese 2-3 seriály, respektive série, které nás posadí na zadek. A podle všeho nebude výjimkou ani Luke Cage, třetí z řady Defenders, kteří si zaslouží vlastní seriál. Prvotní recenze naznačují velmi kvalitní seriál, o tom ale až v samostatném článku již brzy. Pokud jste neviděli první sérii Jessicy Jones, ve zkratce vám řekneme, že Luke Cage se po experimentu stal výrazně vylepšeným jedincem. Má neprůstřelnou kůži, je nadlidsky silný a má rád rap. Více vám napoví skvělý trailer níže.

 6. Westworld - 2. říjen

O ambiciózním projektu z dílny HBO jsme vás informovali již mnohokrát. Velmi se na to v redakci těšíme a po posledním traileru máme dojem, že naše prosby budou vyslyšeny. Konec konců, HBO má již vymyšleno 5 sérií, a to jsme zatím neviděli ani pilot té první. Zdá se, že si s projektem Nolana mladšího dost věří a my jim to nemáme za zlé. Sci-fi svět, kde se dá pomocí jistého přístroje dostat do období divokého západu a zkusit tehdejší život...to zní velmi lákavě. Navíc bude příběh podaný skvělými herci. Budeme si muset počkat, svoji kvalitu totiž tato show ukáže až po několika dílech. 



7. The Flash - 4. říjen

The Flash je z pomezí všech superhrdinských DC seriálů, které zastřešuje stanice The CW, rozhodně nejkvalitnější. A i když nejde o žádnou televizní špičku, dobrodružství Barryho Allena nás jednoduše zajímá a baví. Dosavadní série nabídly několik opravdu skvělých momentů a představily i mnoho známých komiksových záporáků, přičemž jinak tomu nebude ani v té následující. Hlavní hrdina se totiž vrátil v čase, změnil sled událostí a vytvořil tak alternativní realitu. Ano, již zanedlouho nás čeká jakási adaptace slavného příběhu s názvem The Flashpoint Paradox, kterou si fanoušek předlohy jednoduše nemůže nechat ujít.


8. Black Mirror - 21. října

Sonda do lidského myšlení, chování a hranic, které jsme ochotni překonat, jen abychom dosáhli svého. Black Mirror nabízí mnoho příběhů zasazených do rozličných období a prostředí. V prvních dvou sériích jsme si užili skvělé příběhy podané kvalitními herci a sebejistou režií. Někdy trvalo, než se děj nastartoval, ale například pilot celého seriálu dal jasně najevo, že toto nebude tradiční seriál. Když se minulý rok na internetu objevila zpráva, že po letech show přebírá Netflix. všichni jsme jásali. Snad se udrží kvalita, na jakou jsme byli zvyklí v prvních šesti epizodách. Seriál, který dost přímo i nepřímo ukazuje vedlejší stránky technologií zažil svůj vrchol i menší pád, například druhá epizoda první série rozdělila diváky na více táborů. Mě se nesmírně líbila, ať už myšlenkou, provedením, anebo finále, kdy nám tvůrci ukázali, že díky našim touhám jsme vlastně všichni stejní.


9. The Walking Dead - 23. říjen

Někteří sledují příběh Ricka a jeho skupiny už jen ze setrvačnosti. To byl i můj případ, protože předposlední série už byla opravdu o držku. Všechno se ale zlepšilo hlavně ve druhé polovině té šesté a já jsem skutečně zvědavý, zda se podaří laťku udržet, respektive ji přeskočit. Potenciál tam je, hlavně, když se do hry dostal Negan. Koho zabil v posledním finále, koho zabije v dalších částech a jaká bude nová lokace zvaná Kingdom? Příliš mnoho otázek a očekávání, v redakci se však těšíme, konec konců, postapokalyptický svět máme rádi snad všichni.

10. Man in the High Castle - 16. december

V našem seznamu jste do tohoto momentu mohli najít hned několik pořádně zvučných sci-fi projektů a The Man in the High Castle nebude výjimkou. Seriál si pohrává s alternativní historií (anebo hned několika) a ukazuje svět poté, co Adolf Hitler vyhrál Druhou světovou válku a spolu s císařským Japonskem si podmanili a rozdělili USA. Mocenské souboje na sebe však nenechaly dlouho čekat a už tu máme nejen stoupající nevraživost mezi oběma hegemony, ale i zvyšující se roli odboje, který do svých rukou získal zajímavý film. Film, ve kterém jsou dějiny úplně jiné. První série nám odpověděla na pár palčivých otázek, ale nastolila jich ještě více. Ve druhé sérii uvidíme, jak se Juliana Crain (Alexa Davalos) bude potýkat s následky svého činu, kterým zradila odboj. Jejího přítele Franka (Rupert Evans), kterého naopak odboj ještě více zradikalizuje a Joea (Luke Kleintank), který se s filmem vrací nazpět do Říše a setkává se tam se svým ztraceným otcem. To samozřejmě není vše. Stejně jako v první sérii, i zde se určitě můžeme těšit na dávku romantiky, akce, charakterových dramat anebo zajímavých sci-fi prvků. To je přesně to, co fanoušci zbožňují a nepochybujeme o tom, že nám to tvůrci opět dopřejí.


Bonus: Ash vs Evil Dead -  2 říjen

První série seriálového pokračování skvělé filmové trilogie Sama Raimiho zabodovala téměř všemi deseti. Ash vs Evil Dead nabízí hlubší náhled do života Ashe, který získal dva přátele do boje proti zlu. Ash je však již dávno v důchodu a věčný boj se zlem ho již unavuje. Ani to mu však nezabrání v nekonečných hláškách a v zanechávání hektolitrů krve za sebou. Ideální pro fanoušky hororu, komedie a gore příběhů. Navíc jde o půlhodinové epizody, takže nuda nehrozí, protože to má dostatečně rychlé tempo.

PS: Vikingové by si místo v top 10 určitě našli, bohužel, stále neznáme oficiální datum pokračování 4. série.

Domů
Sdílet
Diskuse