Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2016 17:17
Čas čtení 0:00
Marek R.

10 věcí, které jste (možná) nevěděli o nejlepším kouzelníkovi s míčem Ronaldinhovi

SPORT
Uložit Uložené

Vždy byla radost sledovat jeho hru.

Ronaldinho je ten typ fotbalisty, který asi ani nemá žádné nepřejícníky. Vždyť který fotbalista Barcelony se může pochlubit tím, že mu zatleská ve stoje obrovská část fanoušků na stadionu Realu Madrid? Dinho byl asi nejlepší kouzelník s míčem, jakého jsme všichni viděli a budoucí fotbalové hvězdy budou mít co dělat, aby ho překonali v této činnosti. Velká škoda je však to, že na vrcholu se udržel poměrně krátce a nemohl nás tak bavit ještě několik dalších sezón.


I přesto však zanechal ve fotbale obrovskou stopu, na což jsme se zaměřili v tomto článku, nyní se však podíváme na ty méně známé informace.

⚽⚽☝@fcbarcelona

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

 

1. Jeho skutečné jméno není Ronaldinho, ale Ronaldo de Assis Moreira. A protože jméno Ronaldo nesl i El Fenomeno, pro mnohé nejlepší útočník historie, brazilský kouzelník s míčem chtěl být jiný a originální a všichni ho tak dnes známe pod přezdívkou Ronaldinho. Tu však nemá jen z tohoto důvodu, ale je tu ještě jeden. Poprvé se s touto přezdívkou setkal v době, kdy mu bylo teprve 8 let a bylo to z důvodu, že na hřišti během zápasů vždy patřil k nejmenším hráčům, ale díky velkému talentu i k nejmladším (Ronaldinho = Malý Ronaldo).
 
2. Když už jsme u toho raného věku, krásný příběh se váže k době, kdy bylo Dinhovi pouhých 13 let. Říká se, že právě tehdy poprvé výrazněji zaujal média a popravdě řečeno, ani se jim nedivíme. Tým, ve kterém Ronaldinho působil, totiž vyhrál svůj zápas zcela jednoznačně 23:0. Při pohledu na výsledek si člověk řekne, že kluci si asi s chutí zastříleli, ale není tomu tak. S chutí si zastřílel totiž jen jeden z nich - Ronaldinho. Všech 23 gólů totiž padlo z jeho kopačky/hlavy/těla. S jedním hráčem nedáte tolik gólů ani ve FIFĚ, ale Ronaldinho to dokázal v reálném světě a pozornost médií byla zasloužená a jak se později ukázalo, i opodstatněná.
 
3. Jak se říká, neplánované věci bývají často nejlepší a přesně takovým příkladem je i Ronaldinhův přestup do Barcelony. Tehdejší prezident klubu Joan Laporta měl totiž velký zálusk na Davida Beckhama, ale jak jistě víte, jeho kroky směřovaly do konkurenčního Realu Madrid, kde se formovali Galacticos. Je tedy trochu ironické, že právě Real Madrid má prsty v tom, že Barcelona v daném období vytvořila jeden z nejsilnějších týmů historie. Katalánský klub se totiž po neúspěchu s Beckhamem zaměřil na Ronaldinha, porazil v souboji o něj Manchester United a zbytek je už historie. Výhra v Lize mistrů či ocenění pro nejlepšího hráče pro samotného Ronaldinha jsou toho jasným důkazem.

Obrigado Maradona por tanto carinho, te desejo toda felicidade do mundo! Que tenhas muitos e muitos anos de vida para desfrutar com os que você ama!!!

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

Que horas é o decreto? Kkkk

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

4. Dnes je milion zhlédnutí na YouTube poměrně snadno dosažitelný krok, ale v jeho začátcích to bylo nesmírně náročné. Možná vás proto překvapí, že je to právě Ronaldinho, jehož video v roce 2005 jako první překročilo tuto v té době magickou hranici. Jednalo se konkrétně o reklamu Nike a normálně mě až teď popadla ​​dávka nostalgie, když jsem jako dítě hrával aktivně fotbal a později si přes infraport posílal se spoluhráči legendární Nike reklamy ať už s Dinhem, Ronaldem, Henrym nebo Joga Bonito věcičky. A tady ho tedy máte. Také vás chytla ​​dávka nostalgie?
 
5. Ronaldinho je známý svou oblibou nočního života, a proto se také spekulovalo, že Barcelonu opustil proto, aby neměl špatný vliv na Messiho, který byl tehdy ještě mladé ucho a mohl by sklouznout do podobných vod. I proto možná není až takovým překvapením, že má svou vlastní značku kondomů. Spojil se při tom se svým tehdejším klubem, Atléticem Mineiro a jejich vzájemný produkt nese název Sex Free.
 
6. Fotbalisté a luxusní auta jdou ruku v ruce a zálibu v nich má samozřejmě i Ronaldinho. V jeho garáži byste našli Bugatti Veyron, Hummer H2 či Audi Q7, ale ve své sbírce má například i soukromé letadlo.

Ha vinto la pace! #UnitiPerLaPace ⚽

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

Happy Birthday to my friend @iamzlatanibrahimovic, all the best to you and success always.

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

7. Momentálně jsou největšími marketingovými magnety hráči jako Ronaldo, Messi, Neymar nebo Pogba a například v minulosti to byl, jak každého asi napadlo, David Beckham. Beckham je hráč, který je asi největší ikonou fotbalu mimo trávník a tohoto sympatického Angličana měl snad každý rád. Přišel však rok 2006, věčně vysmátý Ronaldinho v životní formě a i samotný Beckham se musel uklonit před obrovským zájmem o jeho osobu. V tomto roce se tak stává Ronaldinho největším fotbalovým marketingovým magnetem a, popravdě, ani se nedivíme.
 
8. S Ronaldinhem chtěli spolupracovat mnohé světové značky. Mnoho takových spoluprací bylo mimořádně úspěšných, ale s jednou se váže poměrně zábavná příhoda. Psal se rok 2011, Coca Cola uzavírá s Dinhem kontrakt, který brazilskému fotbalistovi vynese ročně 500 000 liber, ale už za jeden jediný rok ho americká společnost ukončila. Důvod? Ronaldinho na tiskové konferenci pil Pepsi.
 
9. Rodina vždy na prvním místě. V době, kdy agenti hráčů vydělávají neskutečné peníze a někdy až vydírají kluby, je třeba ocenit Ronaldinha, že se obklopuje rodinou. Bratr Roberto je jeho manažerem, agentem a poradcem a sestra Deisy má zase na starosti média.

Em 1990, eu e meu irmão @robertodeassismoreira tiramos essa foto para a nossa mãe! #FelizDiaDasCrianças

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

10. A na závěr si dáme moment, který zná úplně každý, ale vynechat jej v takovém článku by byla obrovská škoda. El Clásico, tedy zápas mezi královským Realem Madrid a katalánskou Barcelonou, je jedním z největších rivalství na světě, které kromě samotného dění na hřišti souvisí i s politikou. Výsledkem jsou kromě dobrého fotbalu i zápasy plné faulů, simulování, neustálého dohadování s rozhodčím či strkanic, což vyvrcholilo hlavně, když na lavičce Madridu seděl Jose Mourinho. Tehdy se totiž šlo za vítězstvím za každou cenu. Není proto divu, že oba fanouškovské tábory se zrovna nemají v lásce a pískot na soupeřovy hráče je i zde zcela běžný.
 
O to více neskutečně je moment, který se odehrál 19. listopadu 2005. V tento den bylo na programu další Clásico, které tentokrát hostil Estadio Santiago Bernabéu a mezi oběma rivaly byl před zápasem jen jednobodový rozdíl. Zápas jednoznačně ovládli hráči blaugranas, vyhráli na hřišti rivala 0:3. V prvním poločase se prosadil přes převahu pouze Eto'o, ve druhém poločase přidal dva góly už i Ronaldinho, který byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. A to věděli i fanoušci domácích. Když Dinho totiž vstřelil svůj druhý gól, stalo se něco neskutečné. Fanoušci domácích se postavili a kouzelník s míčem dostal standing ovation od fanoušků největšího rivala.

 

Domů
Sdílet
Diskuse