Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2016 v 10:17
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Game of Thrones čeká v 7. sérii největší bitva celého seriálu, která překoná Battle of the Bastards

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připravte se na střet, na který už nikdy nezapomenete.

6. série Game of Thrones byla úžasná a hlavně velkolepá. Dlouhá léta se čekalo na velkolepou bitvu mezi vzájemnými nepřáteli, jakých bylo v show mnoho. Battle of the Bastards bylo natočeno až neuvěřitelně brilantně, se spoustou oku lahodících praktických efektů a střetů koní s lidmi. Kamera a choreografie byly špičkové, a to i díky režisérovi Miguelu Sapochnikovi, který se bohužel k 7. sérii nevrací. Vzhledem k tomu, že děj se blíží ke konci, každý z nás očekává další velkolepé střety. V 7. sérii by se ve Westerosu měla k moci dostat jedna či dvě spřátelené strany a definitivně by měli padnout Lannisterové (pokud nás tedy showrunneři nepřekvapí nečekaným sledem událostí), aby se 8. série mohla zaměřit na finální souboj lidí s White Walkers. V dalším odstavci se mohou objevit spoilery.
 
Gamesradar se nás tedy rozhodl předčasně potěšit, protože informuje o place, který se připravuje na něco skutečně ohromného. Údajně nás čeká střet Severu, Tyrellů a Lannisterů. Nepochybně bude ve hře mnoho frakcí, možná dokonce všichni velcí hráči. S největší pravděpodobností půjde o největší televizní střet na bojišti ve středověkém stylu. Potvrdit to nemůžeme, ale řeč je o 500 komparsistech a rovnou 100 koních (je tedy možné, že pomáhá i Vladimír Furdík). Kompars se rovná tomu z Battle of the Bastards (počty vojáků se vždy mohou navýšit pomocí CGI), ale koňů je o rovných 30 více, takže můžeme čekat slušný nájezd.

Game of Thrones čeká v 7. sérii největší bitva celého seriálu, která překoná Battle of the Bastards
Zdroj: twitter.com

Na place prý bylo vidět brnění Lannisterů a nedaleko od místa se na koni nesl James Faulkner aka Randyll Tarly. Ti mají mít dost blízko právě k Tyrellům. Určitě si pamatujete na to, co rodině Lady Olena vyvedla Cersei. Rozhodně to nezůstane bez pomsty. Pravděpodobně nás tedy čeká skutečně velké srovnávání účtů nejen více armád, ale hlavně rodin a jednotlivců.

Pro připomenutí:

Natočit celý souboj v Battle of the Bastards trvalo více než 3 týdny a pracovalo na něm více než 1 000 lidí. Pro zopakování:

  • Až 600 lidí pracovalo na této epizodě. Počítáme sem štáb, kostyméry, kameramany atd.
  • Dalších 500 lidí tvořilo kompars. Zbytky armád se dodělaly pomocí CGI, každý voják zobrazený zblízka přímo na obrazovce byl však skutečný
  • Na natáčení bylo použito až 160 tun štěrku. Skrz silné deště v Severním Irsku byla půda příliš zablácená a s koňmi se zde skutečně nedalo pracovat
  • Když už jsme u nich, jejich trenéři měli skutečně co dělat. Na place totiž jezdilo až 70 koní. Takové množství těchto ušlechtilých zvířat vídáme maximálně v největších hollywoodských trhácích, v Battle of the Bastards to však vypadalo ještě uvěřitelněji a velkolepěji
  • 25 kaskadérů, ať už mužského nebo ženského pohlaví. IMDb hlásí i Slováka jménem Lukáš Tomšík.
  • 4 skupiny kameramanů!!!
  • 25 dní natáčení. Čili podobně dlouhá doba jako u nejnovější Quicksilverovy scény. Hovoříme přitom o souboji armád, ne o celé epizodě. Ta zabrala o něco více času.

Nejnovější scéna se má přitom natáčet rovný měsíc nebo více. Žádné další detaily bohužel neznáme, i když se dá očekávat, že HBO se postupně začne pouštět do propagace svého nejúspěšnějšího projektu. Těšíte se už na 7. sérii? A koho byste chtěli vidět na trůnu?

Domů
Sdílet
Diskuse