Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2017 16:55
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Češi se s tím nepárali a zaparkovali karavan přímo na rušné promenádě v Chorvatsku. Místní se bouří, internet se baví, policie je bezmocná

ZAJÍMAVOSTI CHORVATSKO
Uložit Uložené

Češi se zkrátka nezapřou. Nově našinci rozproudili emoce v Chorvatsku, když se s karavanem uvelebili na vyhlášené promenádě v Zadaru.

Skupina Čechů se v Chorvatsku postarala o pěkné pozdvižení. Podle tamních zdrojů zaparkoval ve středu ráno na rušné promenádě v Zadaru karavan s českými registračními značkami, což mezi místními vzbudilo nemalé pobouření. Zdejší lokalita je totiž proslavená jako místo plné klidu, kam se turisté z nedalekého rušeného centra vydávají na procházky podél nábřeží u Jaderském moře. Posádka však své kořeny nezapřela a vedle svého pojízdného domova si odhodlaně vyskládala židličky, malý stoleček a dětský nafukovací bazének, čímž pohoršení kolemjdoucích ještě více rozproudila. Celé „místo činu“ pak bylo zachyceno na fotografii a hit internetu byl na světě.

Češi se s tím nepárali a zaparkovali karavan přímo na rušné promenádě v Chorvatsku. Místní se bouří, internet se baví, policie je bezmocná
Zdroj: zadarski.slobodnadalmacija.hr

Snímek karavanu už stihl obletět chorvatské sociální sítě, kde některé uživatele pobavil, u jiných zase zvedl vlnu nevole. Policejní orgány jsou však na Čechy krátké. Posádka totiž má na parkování na nejexkluzivnějším místě města povolení od úřadů. Našinci do Zadaru podle dostupných informací přijeli kvůli závodům na vodních skútrech, které se zde budou konat během nadcházejícího víkendu. Pořadatel akce Davor Hundić si údajně tento prostor řádně pronajal a na vyhlášené a mnohými vyhledávané promenádě má v plánu kromě jiného otevřít i stánky s občerstvením. 

Doporučeno
FOTO: Vstup do moderní luxusní vily z chorvatského pobřeží, která je na prodej za více než 75 milionů korun FOTO: Vstup do moderní luxusní vily z chorvatského pobřeží, která je na prodej za více než 75 milionů korun 7. dubna 2023 9:15

„Na všechno máme řádné dokumenty, na tenhle i příští víkend,“ sdělil pořadatel závodů médiím. Dalších soutěžících má však na místo dorazit ještě kolem dvacítky, a proto se nabízí otázka, proč na parkování karavanů nebyla vybrána nějaká vhodnější lokalita. Asi čtvrt hodiny pěší chůze od promenády se totiž má nacházet méně zalidněná pláž, kde by rozměrná vozidla zřejmě tolik povyku nevzbuzovala. Co na situaci říkáte vy? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse