Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2017 18:14
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Holešovické výstaviště už tento víkend ožije festivalem Tattoo Convention. Dorazí desítky nejlepších tatérů z Česka i zahraničí

REFRESHER
Uložit Uložené

Víkend 19. – 21. května bude patřit všem, kteří nepřestávají lovit nové kérky a dobrou zábavu.

Na Pražském Výstavišti v termínu 19. – 21. května proběhne 19. ročník mezinárodního tetovacího festivalu Tattoo Convention Prague. Na akci dorazí desítky nejlepších tatérů z Čech i ze zahraničí. Chybět nebude ani atraktivní doprovodný program.

Historie veletrhu se začala psát už v roce 1998. Hlavním cílem pořadatelů tehdy bylo přiblížit návštěvníkům tetování a body art jako umění. Důsledkem komunistického režimu bylo totiž tetování do té doby v Čechách vnímáno převážně jako výsada kriminálníků. Tento předsudek se naštěstí postupem let povedlo odbourat. Dnes se festival těší velké oblibě a počet návštěvníků se rok od roku zvyšuje.

Holešovické výstaviště už tento víkend ožije festivalem Tattoo Convention. Dorazí desítky nejlepších tatérů z Česka i zahraničí

Letošní ročník opět nabídne pestrý program. Příznivci tetování, piercingu a body artu jako takového se můžou těšit na ukázku práce tetovacích studií z celého světa, USA či Anglii nevyjímaje. K vidění budou například i tetovací studia, která vytvářejí tetování původním, polynéským způsobem – vyklepáváním pomocí dřevěných paliček. Tak jako každý rok se návštěvníci budou moci přímo na místě nechat potetovat od předních tatérů za speciální festivalové ceny.

Stejně jako v předchozích letech nebude ani letos chybět bohatý doprovodný program. Během celého víkendu proběhne série soutěží o nejlepší tetování v několika různých kategoriích. Sobota bude navíc patřit i krásným potetovaným ženám, které se utkají o titul MISS International Tattoo Convention Prague. Po celou dobu bude k dispozici i Jäger truck, kde se pojede v party módu od rána do večera.

Holešovické výstaviště už tento víkend ožije festivalem Tattoo Convention. Dorazí desítky nejlepších tatérů z Česka i zahraničí

Ke kultu tetování neodmyslitelně patří také dobrá muzika. V rámci festivalu vystoupí přední čeští hip hopeři i mladé nadějné rockové kapely. V pátek večer zahrají >The Snuff a Cocotte Minute, sobotní večer bude patřit legendárnímu seskupení Indy & Wich. Ke správnému warm-upu pomůže i ledově namražený Jägermeister.

Veškeré informace najdete na stránkách festivalu.

Domů
Sdílet
Diskuse