Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2017 19:36
Čas čtení 0:00
Ivan J.

10 věcí, které jste (možná) nevěděli o McGregorovi a Mayweatherovi

SPORT
Uložit Uložené

Setkání dvou šampionů je za dveřmi.

Na duo Conor McGregor a Floyd Mayweather se v současnosti upírají oči celého světa. Už tuto neděli se proti sobě konečně postaví tváří v tvář, aby definitivně rozluštili otázku o tom, kdo z nich je lepší. Nelze se proto divit, že tento souboj neušel ani naší pozornosti. V uplynulých dnech jste se tak na naší stránce mohli dočíst, že Conor plánuje svého soupeře nejen rozbítale následně i vymyslet nov sport . Uvidíme, jestli se mu to podaří zrealizovat. Jedno je však jisté, o slavné dvojici se toho napsalo už hodně. Přesto se vám ještě před samotným velkolepým soubojem pokusíme přiblížit jejich minulost. Zde je 10 zajímavostí, o kterých jste možná dosud neslyšeli.

Conor McGregor 

Klobouk dědečka

Ačkoli se slavný Ir nepovažuje za pověrčivého, tak po dobu 10 let nosil s sebou klobouk svého dědy. Zdědil ho poté, co zemřel a byl součástí každého přenosného vaku. Tuto skutečnost oznámil prostřednictvím dokumentu The Notorious z roku 2015, kde mimo jiné uvedl i to, že ho má u sebe už od začátku svého působení v bojových sportech. Dokument se však natáčel těsně předtím, než mu byl tento vzácný předmět odcizen.

Fotbalista

Jak je všeobecně známo, fotbal je na ostrovech mimořádně populární, a tak se mu v mládí nevyhnul ani Conor. Vyrůstal na družině Sira Alexe Fergusona a stal se z něj fanoušek Manchesteru United. Začal tak hrávat za lokální klub, jenže chtěl se naučit i ubránit, kdyby bylo třeba. Obrátil se tedy na smíšená bojová umění. Později zůstal u MMA natrvalo a v roce 2008 začal profesionální kariéru v dnes již neexistující sérii Cage of Truth. Začátek měl slibný, avšak po dvou výhrách přišla prohra a Ir s tímto sportem chtěl seknout. Naštěstí se poznal s trenérem Johnem Kavanaghem a ten mu tuto myšlenku rychle vyhnal z hlavy.

Instalatér

Ještě předtím, než se McGregorova kariéra stihla pořádně rozjet, pracoval se svým otcem jako instalatér v Dublinu. Jeho otec Tony nebyl zrovna dvakrát nadšený, když mu syn oznámil, že to není nic pro něj a chce se vydat sportovní cestou. Kvůli tomuto rozhodnutí vznikl mezi nimi konflikt. Po letech se však může Conorův otec usmívat, protože jeho syn vydělal dodnes takový balík, že už nemusí pracovat vůbec. Koneckonců, jak sám řekl, hvězdný zápasník nebyl dobrý instalatér, protože neustále chodil pozdě. S čistým svědomím si tak oba mohou říci, že to bylo dobré rozhodnutí.

Oběť šikany

I když se to může zdát jakkoli neuvěřitelné, 29letý Ir byl v dětství obětí šikany. Možná i to je důvod, proč úplně zanechal fotbalovou kariéru a začal se naplno věnovat té v oktagonu. Conor se v minulosti nechal slyšet, že měl tvář, kterou jiné děti rády šikanovaly. Také ve srovnání s ostatními chlapci byl vzrůstově menší a povahově umírněnější, čemuž jde dnes skutečně jen velmi těžko uvěřit. Se svými zkušenostmi šel ven s cílem podpořit mladé lidi, kteří zažívají stejné problémy jako on v minulosti.

Kniha Tajemství

Irský šampion byl v životě silně ovlivněn motivační knihou od australské autorky Rhondy Byrne. Kniha Tajemství je založena na tom, že vaše myšlenky a slova mohou mít vliv na vaše bohatství. Vydána byla v roce 2006 a patří mezi ty nejprodávanější knihy vůbec. Jejích kopií ve světě prodalo více než 50 milionů. Zpočátku Conor kouzlu knihy nepodlehl, ale až postupně, když její principy začal používat v praxi. Nejdříve spolu se svou přítelkyní Dee Devlin věřili v dobré parkovací místo, aby později pokračovali ve víře v úspěch, bohatství a mistrovství. Zřejmě se jim to vyplatilo.

Floyd Mayweather

Jiné jméno

Málokdo to ví, ale Američanovo pravé jméno není Floyd Mayweather. Původně měl jméno Floyd Joy Sinclair, ale vždy byl známý jako Floyd Mayweather Jr. po jeho otci. Tímto gestem chtěl ukázat blízkost s otcem Floydem Mayweatherem Sr. Hlavním důvodem, proč tak učinil, je fakt, že mu připisuje velkou část svého úspěchu. Dokázal se o něj postarat i přesto, že bydleli v jedné ložnici spolu s dalšími 4 sourozenci v Michiganu. Také ho přiučil boxerskému řemeslu. Neměli sice vždy harmonický vztah, ale v roce 2013 se usmířili.

Wrestler

Podobně jako Conor McGregor, tak i Američan umí být tím správným šoumenem. V roce 2008 byl přísedící v šou No Way Out, když v tom přeskočil bariéru a napadl wrestlera jménem Big Show, přičemž mu pravačkou zlomil nos. Tato dvojice se pak setkala i na Wrestlemanii XXIV a v současnosti 40letá boxerská legenda znovu vyhrála. Tím pádem i ukázala, že kdyby mu to v boxerském ringu nešlo, rychle by se mohl přemístit do jiného.

Dobrý vztah s médii

Není snad takového sportovce, který by více děkoval médiím tak, jak tomu dělá tento Američan. Občas se sice najde někdo, kdo bude kritizovat jeho osobní život nebo boxerský styl. Mayweather však nikdy nezapomene poděkovat médiím, že se účastní každého jednoho zápasu, do kterého zasáhne. „Nezajímá mě, jestli o mně píšete dobrý nebo špatný příběh. Důležité je, že o mně napíšete,“ řekl hvězdný boxer během svého turné. „Udržte mé jméno naživu. Pokud lidé, kteří mě mají rádi, vědí, kdo jsem, je mi jedno, co říkáte.“

Pobyt ve vězení

Možná si to už mnozí z vás nepamatují, ale Američan strávil v roce 2012 dva měsíce ve vězení za domácí násilí a obtěžování. Mayweather byl držen odděleně pro svou ochranu od dalších 3200 vězňů ve věznici v Las Vegas. Potřebnou sílu na zvládnutí pobytu za mřížemi mu usnadňovalo čtení korespondence od rodiny a přátel, kteří mu pravidelně psali. Jediné, po čem „Money“ toužil, bylo dotknout se stromu a projít se v parku.

Tanečník

Výborná práce s nohama ho mnohokrát dostala z problémů v ringu, a tak se v roce 2007 rozhodl zúčastnit taneční show stanice ABC Dancing with the Stars, kde se na nohy musel spoléhat více než kdykoliv předtím. Spárován s profesionální tanečnicí Karin Smirnoffovou tancoval v televizní show 4 týdny. Pak svým „paso doble“ neohromil porotu. Získal jen 23 bodů z 30 možných, což znamenalo v soutěži konec.

Domů
Sdílet
Diskuse