Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 10:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žák autoškoly v Česku nadýchal skoro 3 promile. Policisté nechápali, jak ho mohl instruktor pustit za volant

ZAJÍMAVOSTI AUTOŠKOLA
Uložit Uložené

Za volant si neváhal sednout ani v pokročilé posilněnosti.

Čeští policisté v Karlových Varech zažili možná svou nejzvláštnější silniční kontrolu, když před dvěma dny zastavovali vozidlo autoškoly. Bylo krátce po obědě a policisté se rozhodli zkontrolovat i budoucího řidiče, jenže po orientační dechové zkoušce byli překvapeni, že se vůbec dostal z parkoviště. Cizinec za volantem nadýchal 2,8 promile a policisté se raději ujistili, že je jeho učitel střízlivý, avšak u učitele se alkohol nepotvrdil. 37letý řidič si pořádně zavařil a autoškolu zřejmě v blízké budoucnosti nebude moci dokončit, protože po odběru biologického materiálu začali policisté vyšetřování a žákovi hrozí obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Výkon řidiče, který s téměř 3 promilemi alkoholu dokázal svého instruktora přesvědčit, že je v naprostém pořádku, je také nepochopitelný, protože člověk s 2,8 promile alkoholu v krvi dokáže většinou sotva stát na nohách, natož řídit během jízdy v autoškole. Žák si měl být své pokročilé posilněnosti vědom, a přesto si dobrovolně sedl za volant a vydal se do silničního provozu, což ho ještě vyjde draho.

Domů
Sdílet
Diskuse