Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2017 13:07
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Jedna z nejočekávanějších plošinovek roku je už za dveřmi. Cuphead nabídne roztomilou grafiku, pod kterou se ale ukrývá náročná hratelnost

TECH
Uložit Uložené

Cuphead nás bude bavit už za několik dní. Těšíte se?

Plošinovku Cuphead jsme poprvé spatřili na veletrhu E3 v roce 2014, kde se rychle zařadila mezi ta nejzajímavější oznámení v rámci celé tiskové konference Microsoftu, a přestože už tehdy byla hra několik let ve vývoji, dlouho očekávaného vydání se dočkává až nyní. Konečně. A pokud jste o hře z dílny nezávislého týmu ze StudioMDHR Entertainment náhodou dosud žádnou zprávu nezaznamenali, právě teď je ideální chvíle hře věnovat pozornost.

Jedním z hlavních rysů titulu, kterým se výrazně odlišuje od nepřeberného množství ostatních indie plošinovek, je bezpochyby její originální grafické zpracování, které se nese v duchu animovaných pořadů pro děti z 30. let minulého století. Nenechte se ale zmást. Pod roztomilým a zdánlivě nevinným povrchem se totiž ukrývá náročná hratelnost, která dá zabrat nejednomu zkušenému hráči. Jak ovšem podotýkají redaktoři zahraničních médií, kteří již měli možnost si hru na vlastní kůži vyzkoušet, Cuphead je sice těžkou, nikoliv však frustrující hrou. Jinými slovy prý tedy platí, že i když se u hraní místy docela zapotíte, nikdy se nepřestáváte bavit. 

Základní dějová linka, která spojuje jednotlivé úrovně, se točí kolem ústřední postavy s čajovým šálkem místo hlavy, která prohraje sázku se samotným ďáblem a po zbytek hry se snaží splatit svůj dluh. Během toho se utká s dlouhými zástupy nejrůznějších nepřátel a samozřejmě nebudou chybět ani líté souboje s bossy, na které autoři kladou velký důraz. Hrát navíc můžeme jak v singleplayeru, tak i s kamarádem v režimu lokálním kooperace.  

Cuphead vychází celosvětově již 29. září a zahrát si jej budeme moci na PC a Xboxu One. Nevíme, jak vy, ale my se už hry nemůžeme dočkat a rozhodně se můžete těšit i na naši recenzi. Jak se vám Cuphead líbí? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse