Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2017 11:30
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Pražští taxikáři chystají další, ještě radikálnější stávku. Boj taxi vs. Uber pokračuje

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Celý spor se ještě více vyhrocuje.

Nespokojenost pražských taxikářů zdá se být stále neutišena. Jakkoliv už vyhrocený boj mezi klasickými přepravními taxi službami a společností Uber může být pro ty, kteří se potřebují pohybovat ulicemi Prahy, otravný, jen tak rychle a jednoduše pravděpodobně nevyprchá. Řidiči taxi totiž chystají další protest a ten bude dle jejich slov ještě radikálnější

Pražští taxikáři chystají další, ještě radikálnější stávku. Boj taxi vs. Uber pokračuje
Zdroj: Wikimedia Commons/Petar Milošević

Minulé pondělí vás možná nepříjemně překvapil kolaps dopravy na hlavní příjezdové cestě na Letiště Václava Havla. Řidiči taxi služby tímto způsobem protestují proti nerovným podmínkám jiných, alternativních přepravních služeb aplikace Uber. 

Konflikt se sice snažil řešit už i vládní úřad, ovšem jeho závěry o změně novele zákona o silniční dopravě taxikářům nestačí. Tato novela by taxikářům umožnila využívat mobilní aplikaci místo klasického taxametru. Mluvčí Sdružení českých taxikářů David Bednář však pro server Lidovky.cz sdělil, že takové řešení má své nedostatky: „To není řešení. Aplikace nefungují třeba v tunelech nebo podzemních parkovištích. Všude po světě Uber zakazují a tady jej chtějí za každou cenu prosadit.“

Ilustrační foto

Pražští taxikáři chystají další, ještě radikálnější stávku. Boj taxi vs. Uber pokračuje
Zdroj: pixabay.com

A tak nás přibližně za dva až tři týdny čeká další stávka. Podle slov mluvčího Bednáře razantnější než kdy dříve. Taxikáři využijí více aut a pravděpodobně zablokují více než jednu pražskou dopravní tepnu. 

Jejich rozhodnutí ovšem v celé společnosti často vyvolává nepochopení. K celé záležitosti se pro Lidovky mimo jiné vyjádřila také primátorka Krnáčová: „Opravdu nerozumím, čeho tím chtějí docílit. Děláme, co jsme řekli. Od minulého týdne provádíme intenzivnější kontroly, které jsou plošné na všechny taxikáře, to znamená jak ‚běžné taxi‘, tak i Uber.“

A to, jak snad může být jejich chování efektivní nebo zcela kontraproduktivní, můžeme velmi snadno sledovat například na sociálních sítích. A občas to je i lehce úsměvné.

Pražští taxikáři chystají další, ještě radikálnější stávku. Boj taxi vs. Uber pokračuje
Zdroj: Facebook.com
Během poslední stávky jsem musel nechat auto doma a do práce jet na letiště Uberem. I na cestu domů jsem si vzal Uber. Jejich stávkování mě stojí peníze.
Domů
Sdílet
Diskuse