Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2018 13:48
Čas čtení 0:00
Radka T.

Kim Čong-un dovolil nahlédnout do svého lyžařského střediska

SPORT
Uložit Uložené

Lyžařské středisko v Severní Koreji navštívila delegace z jihu.

Zimní olympijské hry se blíží, a proto se pozornost soustředí na izolovanou Severní Koreu i z jiných než obvyklých důvodů. Jak je známo, režim pod vedením Kim Čong-una se na hry chystá vyslat delegaci včetně sportovců. Nyní však přišel opět na přetřes severokorejský lyžařský resort. V něm totiž plánuje absolvovat krátký trénink jihokorejský lyžařský tým. Svět proto obletěly záběry toho, jak to v Kimově středisku vypadá.

Středisko Masikryong bylo postaveno ještě v roce 2013 a otevřeno o rok později. Jak uvádí BBC, jde o jeden z klíčových úspěchů boubelatého vůdce Kima. Záběry ze střediska byly v médiích masově sdílené zejména v roce 2017, ale díky návštěvě jihokorejských představitelů se o resortu začalo opět mluvit. Podle NK News zde má jihokorejská delegace strávit tří dny a dvě noci.

Resort Masikryong má rozlohu 49 000 metrů čtverečních a nachází se u města Wonsan na východním pobřeží. Místní média ho přehnaně označila za „nejlepší lyžařské středisko na světě“. Ale jak připomíná BBC, objevila se podezření, že na místě probíhají nucené práce. Jednodenní lístek a půjčení lyží vyjde zahraniční turisty na 80 dolarů, místní „jen“ na 40, ale pro občany KLDR je to i tak vysoká cena. Dále se středisko chlubí deseti lyžařskými tratěmi a moderním vybavením

 

Domů
Sdílet
Diskuse