Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2018 19:22
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Letošní Freeride Fest vás přenese zpátky do osmdesátek a ukáže se i hvězda kultovního filmu

SPORT
Uložit Uložené

V rakouském Hochfügenu si na konci března budeš moci užít víkend ve znamení freeridu a dobré zábavy.

Už loňská premiéra Freeride Festu jasně dokázala, že freeride jde ruku v ruce s pořádnou dávkou zábavy. Ani letos tomu rozhodně nebude jinak. Organizátor Robin Kaleta totiž pro letošní ročník jako ústřední téma vybral osmdesátá léta a legendární lyžařský film Hot Dog. Do rakouského Hochfügenu tak dorazí i hlavní hvězda tohoto snímku Rudi Garmisch.

Druhý ročník Freeride Festu se uskuteční ve středisku Hochfügen v Zillertalském údolí v termínu 23.–25. března.  Stejně jako v loňském roce půjde především o setkání podobně smýšlejících lidí, kteří nepřestávají hledat svobodný pohyb nejen v horách, ale i ve vlastním životě. Celý víkend bude ve znamení freeridu a dobré zábavy. 

Letos se celá akce ponese v duchu osmdesátých let, což zaručuje, že nebude nouze o originální archivní outfity ani o dobrou náladu. Ústředním tématem bude lyžařský film Hot Dog. Ten totiž k osmdesátkám neodmyslitelně patří a inspiroval veškerou následující tvorbu. Dorazí i největší záporák tohoto snímku Rudi Garmish, který má ve zvyku pohrdat všemi soupeři, ale nikdy nepohrdne jejich přítelkyněmi.

Festival bude jinak opět především o testování materiálů, workshopech a nejrůznějších soutěžích. Letošním vrcholem bude otevřený závod pro amatéry i profesionály ve style „eighties“, jehož cílem je pouze a čistě zábava. Muži pojedou freeridový závod na starých dlouhých lyžích bez vykrojení. Dámy budou soutěžit o nejautentičtější „eighties look“. Kromě těchto hlavních závodů a zajetých disciplín se letos pojede i pár nových soutěží jako třeba Největší rozprach, Olie contest nebo Slepecký slalom

Celým programem bude provázet spoluautor letošního nejtěžšího himalájského výstupu Zdeněk „Háček“ Hák proti své vyzývatelce Lucii Výborné. Workshopy budou mít na starosti jen ti největší profíci: Pavel Landa – balet, Ján Blažej – laviny, Robin Kaleta, Simona Hrstková, Lukáš Pálka, Radek Drahoňovský – lyže, Josef Toufar a Aleš Zeman – snb. 

Účast na festivalu je zdarma, podmíněna je jen včasnou registrací na freeridefest.com. Nepřestávejte lovit nové zážitky a vyrazte v termínu 23.–25. března na druhý ročník Freeride Festu.

Domů
Sdílet
Diskuse