Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2018 9:56
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Od března můžou mladí Češi do 30 let vycestovat na pracovní pobyt do Austrálie. Česká diplomacie již vyjednala i další země

ZAJÍMAVOSTI AUSTRÁLIE ČESKO PRÁCE
Uložit Uložené

Cestovat a pracovat v Austrálii? Od teď to nebude takový problém.

Pracovat v Austrálii nikdy nebylo snazší. Od prvního března tohoto roku bude zahájen tzv. Pilotní program práce a dovolené pro mládež ve vztahu k Austrálii. Půjde o to, že mladí Češi ve věku 18 až 30 let budou moci odjet do Austrálie, kde jim bude přiděleno oprávnění po zemi cestovat a pracovat – všechno samozřejmě zcela legálně a po dobu až jednoho roku.

Od března můžou mladí Češi do 30 let vycestovat na pracovní pobyt do Austrálie. Česká diplomacie již vyjednala i další země
Zdroj: Angelo_Giordano/Pixabay

Ta samá výhoda pramení i pro Australany, jen u nich je věk omezen hranicí 26 let. Během jednoho roku chtějí obě diplomacie vypravit 500 lidí z Česka a stejný počet z Austrálie.

A jak pobytu dosáhnout? Podle podmínek stanovených Ministerstvem zahraničních věcí se např. musí jednat o občana České republiky majícího platný cestovní pas a musí oplývat dostatečnými finančními prostředky na zpáteční letenku, i k úhradě svých životních nákladů v průběhu prvních tří měsíců. Taktéž by měl případný uchazeč splňovat zdravotní předpoklady a ovládat anglický jazyk na funkční úrovni. Všechny podmínky nalezneš na webových stránkách české diplomacie. 

Ta už v minulosti vyjednala i spolupráce se zeměmi, jako je Japonsko, Kanada, Jižní Korea, Izrael, Nový Zéland nebo Chile.

Domů
Sdílet
Diskuse