Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2018 18:36
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Přes 120 miliard korun. GTA 5 se stalo nejvýdělečnějším produktem v historii zábavního průmyslu

TECH
Uložit Uložené

Rockstar Games je v kurzu. A jejich páté Grand Theft Auto vydělává stále víc a víc.

Oblíbenost populárního Grand Theft Auto 5 jakoby od svého vydání nebrala konce. Hra překonává svými zisky z prodeje výdělky filmového průmyslu a se svými počty prodaných kusů se zařadila na první příčky všech možných žebříčků napříč všemi videoherními platformami.

Nyní slaví další úspěch. Stala se totiž nejvýdělečnějším produktem v zábavním průmyslu vůbec. Ukázala to čísla z posledních dní. GTA 5 se totiž od jejího data vydání v září 2013 prodalo neuvěřitelných 90 milionů kusů, což jej v číslech prodejů řadí hned za Minecraft s prodanými 144 miliony kusů a legendární Tetris, jehož počty se blíží k 177 milionům.

Daleko zajímavější je ale číslo prezentující výdělek hry. Tam se totiž může pyšnit číslem 6 miliard dolarů, tedy v přepočtu obřích 120 miliard korun. Hra vydělala dokonce více než Avatar nebo Star Wars. Významnou část výdělků tvoří mikrotransakce uvnitř hry.

Domů
Sdílet
Diskuse