Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2018 13:28
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Despacito zmizelo z YouTube spolu s dalšími hity. Může za to útok hackerů, vyhrožují i dalším

TECH YOUTUBE
Uložit Uložené

Hacker řádí.

Známý hit Despacito, který boural žebříčky v počtu přehrání, zmizel z YouTube. Odkaz momentálně nefunguje, místo videa se zobrazuje klasická hláška „Uživatel toto video odstranil.“. Může za to hackerský útok Kuroi'SH, který se dostal k některým účtům Vevo, u některých změnil popisky a nekterá videa smazal úplně. Dostal se i k dalším interpretům a jeho útoky pokračují.


U Despacita ještě před jeho smazáním změnil náhled obrázku.

Despacito zmizelo z YouTube spolu s dalšími hity. Může za to útok hackerů, vyhrožují i dalším

Hacker se dostal k účtům jako je Katy Perry, Adele, Luis Fonsi, Stromae nebo Shakira. U poslední jmenované např. změnil název jednoho jejího hitu na „x - hacked by prosox & kuroish @OpIsrael :) FreePalestine ft. Maluma. Na svém Twitteru vyhrožuje s dalšími útoky. Budeme jeho činy dále sledovat. 


Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Update 14:30: Video s 5 miliardami zhlédnutí je zpátky na serveru, YouTube se stále k útoku nevyjádřilo. Dá se vyloučit hack YouTube jako takového, spíše jde o nějaký typ phishingového útoku přímo na majitele konkrétních účtů. Jejich přesný počet není znám.

Domů
Sdílet
Diskuse