Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2018 20:15
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

V texaském městečku se poběží „maraton“ pro lenochy. Na půlkilometrové trase nebudou chybět kuřárny nebo stánky s koblihami

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zvláštní běžecká akce má ovšem šlechetný účel – pomoci dětem v dětských domovech.

Pokud patříte k zapřísáhlým sportovcům a milovníkům zdravého životního stylu, následujícím řádkům se budete určitě pořádně podivovat. V texaském městečku Boerne se bude příští týden konat charitativní běh. Na tom by určitě nebylo nic zvláštního, vždyť podobných akcí se po celém světě pořádají stovky. Tento je ovšem výjimečný. Připravovaný maraton se totiž ve skutečnosti poběží jen na 500 metrů a závodníci budou mít k dispozici občerstvovací stanice plné sladkých koblih nebo kuřárny. Organizátoři o akci hovoří jako o běhu pro neúspěšné.

V texaském městečku se poběží „maraton“ pro lenochy. Na půlkilometrové trase nebudou chybět kuřárny nebo stánky s koblihami
Zdroj: pexels.com

Nebudeme si lhát. Ne všichni jsme rodilí atleti připraveni na podání maximálního výkonu vždy a všude. Mnoho z nás ovládají sem tam nějaké neřesti a nezdravé zlozvyky. Právě těmto lenochům a neúspěšným, kteří netráví volný čas v posilovně ani zdravé restauraci je běh určen. 

Kromě zmiňovaných koblížků nebo mobilních kuřáren jsou pro účastníky připraveny i stánky s pivem. Ten, kdo si navíc připlatí za VIP startovné, nebude muset udělat ani krok – do cíle ho i na takové krátké trati doveze mikrobus.

Jakkoliv komicky na první pohled tento pěkně nezdravý běh působí, věřte že za ním stojí štědrá myšlenka. Peníze vybrané ze startovného poputují k organizaci pečující o děti z dětských domovů. Letos se koná již 5. ročník tohoto lenivého závodu a organizátoři věří, že by se mohl v budoucnosti rozšířit do dalších měst.

„Závod se zřejmě dočká rozšíření do dalších amerických měst a poté možná i do Evropy, protože kdo by nechtěl běžet jen pár bloků a k tomu si dát koblihy a pivo,“ říká jeden z organizátorů James Green.

Domů
Sdílet
Diskuse