Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2018 20:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hora z Game of Thrones se stal nejsilnějším mužem světa!

SPORT
Uložit Uložené

The Mountain ze seriálu Game of Thrones nedávno vyhrál titul nejsilnějšího muže Evropy.

Nedávno zaznamenal úžasný úspěch, když ovládl Evropu a stal se jejím nejsilnějším mužem, ale momentálně už není silnějšího muže na celém světě. Islanďan Hafþór Júlíus Björnsson se zúčastnil finále soutěže World's Strongest Man ve filipínském městě Manila, přičemž v posledních letech skončil třikrát na nešťastném druhém místě. Björnsson dlouho nedokázal udělat závěrečný krok a dokázat světu, že je nejsilnějším mužem na celé planetě, avšak letos to konečně vyšlo.

Björnsson zvítězil ve třech ze šesti finálových disciplín, a proto už nebylo pochyb o tom, že v roce 2018 prostě nemá konkurenci. Většina fanoušků ho sice zná jako The Mountain ze seriálu Game of Thrones, jenže v posledních týdnech Björnsson dokazuje svou obrovskou sílu zejména mimo televizní obrazovky. Islandský obr dokonce vyhrál jako první člověk v historii titul nejsilnějšího muže světa, nejsilnějšího muže Evropy a soutěž Arnold Strongman Classic v jednom kalendářním roce, což ho navždy zapíše do sportovních kronik.

Na Facebooku si Björnsson vysloužil gratulaci i od legendárního Eddieho Halla, který vyhrál soutěž loni, a tento rok se rozhodl bojů o titul neúčastnit. Hall mu dokonce předával i vítěznou trofej. Vítězství tak pro Islanďana může mít mírně trpkou příchuť, protože se jeho největší konkurent nezúčastnil, ale za pár let se už nikdo nebude ptát na to, kdo stál Björnssonovi v cestě za vítězstvím.

Domů
Sdílet
Diskuse