Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 20:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Neymar strávil na MS válením se po zemi už 14 minut. Žádného hráče však nefaulovali tolikrát jako brazilskou hvězdu

SPORT
Uložit Uložené

Brazilec se po zemi válí očividně velmi rád.

Mistrovství světa ve fotbale nám momentálně na pár desítek hodin zastavili. Volné dny musí hráči využít k regeneraci, aby se čtvrtfinálové souboje mohly znovu rozjet v pátek, a tak si novináři vyplňují čas zajímavými analýzami statistik. Švýcarští novináři se po vypadnutí svého týmu v zápase se Švédskem podívali na to, kolik času strávili hráči válením se po zemi a zaměřili se zejména na Brazilce Neymara.

Právě brazilský útočník je nejvýraznější osobností turnaje, protože často předvádí teatrální pády a na zemi tráví možná příliš mnoho času. Novináři ze Švýcarska dohady i potvrdili. Jejich statistiky ukazují, že Neymar zatím ve čtyřech zápasech strávil válením se po zemi už 14 minut.

Neymar strávil na MS válením se po zemi už 14 minut. Žádného hráče však nefaulovali tolikrát jako brazilskou hvězdu
Zdroj: TASR/AP

Jen v zápase s Mexikem strávil Neymar na zemi více než 5 minut. Na druhou stranu, je třeba se podívat i na to, kolik faulů už jednotliví hráči inkasovali. Zatímco Neymar byl faulován 23x, Messi inkasoval faul 15x a Cristiano Ronaldo zase 13x. V souboji se Švýcarskem byl Neymar obětí nedovoleného zákroku 10x, což je na jednoho hráče v jediném zápase extrémně vysoké číslo, a tak je logické, že i počet minut strávených na zemi bude mimořádně vysoký.

Po rozpočtení faulů a času stráveného na zemi vychází, že Neymar po každém faulu strávil na zemi přibližně 30 sekund. Komentující uživatelé kritizují spíše Neymarova divadelní představení po faulech než samotný čas strávený na zemi, a tak je třeba dát si statistiky do perspektivy. Kdyby Neymar v následujících zápasech, jednom, dvou či třech, strávil na zemi dohromady dalších 8 minut, válel by se po hřišti stejně dlouhou dobu, jakou Paulo Dybala odehrál v roli střídajícího hráče za argentinskou reprezentaci.

Domů
Sdílet
Diskuse