Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2018 12:45
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tři skokani zároveň skočili ze tří mostů v centru Prahy

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Ostřílení borci skočili z Libeňského mostu, Palackého a Výtoňského mostu.

Každoroční otevřené mistrovství České republiky v cliffdivingu se blíží. Uskuteční se, stejně jako každý rok, v zatopeném lomu v Hříměždicích u Příbrami. Letošní termín skoků do vody připadl na víkend 3. a 4. srpna a právě symbolicky k tomuto datu – ve 3 hodiny a 4 minuty – skočili tři skokani v centru Prahy do Vltavy ze tří mostů. 

Trénink této disciplíny není snadný, není totiž kde trénovat. Proto se tři skokanští borci dohodli, že si zatrénují v centru hlavního města. „Jednalo se o profesionální skokany, kteří se tomuto sportu dlouhodobě věnují, a přesto, že je neživí, můžeme je označit za profesionály,“ řekl k akci Martin Zvoníček, člen organizačního týmu Desperados Highjump.

Akce Highjump je podle něj pro tuzemskou, ale i mezinárodní skokanskou scénu důležitá. Tyto závody vznikly již před devatenácti lety a pro tento sport znamenají hodně. Devatenáctý ročník Desperados Highjump i letos klasicky představí skokany do vody z různých výšek. Účastníci z celého světa se utkají ve skocích z platformy 12, 16 a od minulého roku také z výšky 20 metrů nad vodní hladinou.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Každý rok tato událost nabízí nejen přehlídku evropské a světové skokanské špičky, ale také skvělé talenty světové hudební scény. Letos se návštěvníci mohou těšit například na bývalého člena The Prodigy, pak např. na Jakuba Ondru a mnoho dalších. Podobná akce nemá v v Evropě obdoby.

Domů
Sdílet
Diskuse