Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2018 13:55
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Conor McGregor dostal k 30. narozeninám mramorovou sochu za 1,5 milionu korun

SPORT
Uložit Uložené

Sochaře inspiroval Conorův silný příběh a charakter.

Nejslavnější irský MMA zápasník Conor McGregor slaví kulatých 30 let a při této příležitosti pro něj vytvořil litevský umělec Edgar Askelovic, známý jako Aspencrow, opravdu netradiční dárek. Jako poctu bojovníkovi totiž postavil mramorovou sochu v životní velikosti s názvem ATLAS. Conorova podobizna má údajně hodnotu přibližně 66 tisíc dolarů a Edgar mu ji chce darovat při speciální příležitosti.

Umělec si byl pravděpodobně vědom, že vzhledem k nepřebernému majetku úspěšného Ira nebude snadné vytvořit pro něj vhodný dárek, ale je dost možné, že tímto uměleckým dílem překonal všechny ostatních gratulanty. Askelovice ke zhotovení mramorového výtvoru údajně inspiroval McGregorův silný příběh a charakter. Podle všeho dílo tvořil 5 měsíců.

Socha UFC zápasníka se skládá ze silikonu a mramorového prachu. Oči umělec vytvořil z polyuretanové pryskyřice odolné vůči UV záření a Conorovy účes a vousy sestávají ze skutečných lidských vlasů a chlupů.

Domů
Sdílet
Diskuse