Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2018 17:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Přes 120 000 eur za den. Na Hamiltona se po podpisu nové smlouvy nechytá ani Cristiano Ronaldo

SPORT
Uložit Uložené

Závodník se bude koupat v penězích.

Závodník Lewis Hamilton se po podpisu prodloužení smlouvy s týmem Mercedes stal nejlépe placeným účastníkem seriálu Formule 1. Jednání o nové smlouvě probíhala už od konce minulého roku, a i když Hamilton oslavil už své 33. narozeniny, z kolotoče F1 ještě neplánuje odejít.

Kontrakt podepsal do konce sezony 2020, přičemž prohlásil, že by chtěl počkat, jak se v F1 vyvine situace za dva roky a až pak se rozhodne, zda chce odejít do důchodu. Smlouvu zároveň označil za formalitu, protože byl členem závodní rodiny Mercedesu posledních 20 let a neměl by kam odcházet. Současná sezóna je přitom opravdu plná vzrušujících momentů, o čemž svědčí i těsný stav v průběžné klasifikaci jezdců.

Hamilton vydělá díky nové smlouvě 44,8 milionu eur, pokud k základní mzdě přičteme i všechny bonusy. V momentální situaci to z něj dělá nejlépe placeného britského závodníka na světě a závidět by mu mohly i velké hvězdy jako Cristiano Ronaldo. Ronaldo sice podepsal smlouvu v Juventusu a každý rok vydělá 30 milionů eur, ovšem Hamilton je na tom ještě lépe. Za týden vydělá přes 800 tisíc eur, za den 122 tisíc eur, za hodinu více než 5100 eur a za pouhou sekundu přes 1,4 eura.

Domů
Sdílet
Diskuse